lauantai 30. joulukuuta 2023

Sofie Sarenbrant: Lepää rauhassa

 

Yasuragi-kylpylähotellin seesteinen tunnelma särkyy kun kuuluisa näyttelijä löydetään tajuttomana altaasta. Sitten hotellihuoneesta löytyy kuollut pariskunta. Mikään ei kuitenkaan viittaa heti rikoksiin, mutta kun seuraava ruumis löytyy, on poliisien pakko saada selville mitä kylpylässä tapahtuu.
Emma Sköld yrittää parhaansa mukaan ratkoa rikosta, vaikka perhesuhteetkin kaipaavat huomiota.
"Hetken kuluttua Emmalla on nimilista, jonka hän voi toimittaa kollegoilleen poliisiasemalle. Jospa joku hotellivieras on kuullut jotakin yön aikana. Emma on nimittäin varma, ettei pariskunnan kuolema ole ollut luonnollinen."s.79
Lepää rauhassa on Emma Sköld -sarjan avausosa.
Jälleen oli aika tutustua uuteen poliisiin, kaikkine huolineen, harrastuksineen ja draamoineen. Emma on tämän ensimmäisen osan perusteella ihan kiinnostava hahmo, ei ainakaan vielä herätellyt mitään ärsyttäviä tuntemuksia. Hänen elämäänsä heiteltiin aika paljon ja pienissä paloissa lukijalle, ja paljon varmasti kerrotaan lisää jatko-osissa. Tämä vaikuttaakin olevan jälleen yksi dekkarisarja, jossa päähenkilön elämällä on suuri rooli, ja sehän sopii minulle. 

Kirja kulkee koukuttavan lyhyissä luvuissa eteenpäin. Ruumiita tulee vauhdilla, ja syyllistä selvitetään. Huomio oli kuitenkin suurimmaksi osaksi Emman ja tovereiden henkilökohtaisissa asioissa. Lopussa sitten järjestettiin varsin jännittävät oltavat, ja lukijana mielenkiinto varsinaista rikosta ja rikollista kohtaan heräsi. Loppunäytös oli vakuuttava, ja ihan viimeiseltä sivultakin löytyi vielä jännitettävää. 


Lepää rauhassa, (Vila i frid, 2012)
WSOY, 2021
Suom. Leena Virtanen
s.352

1 kommentti: