keskiviikko 27. joulukuuta 2023

Anna Krogerus ja Netta Lehtola: Tontun apulainen

 

Ekaluokkalainen Nuppu perheineen on muuttanut pieneen kylään maaseudulle, kun perhe kasvoi kahdella vauvalla. Nuppu ei ole oikein sopeutunut vielä uuteen asuinpaikkaan. Vanhaa kotia on ikävä, eikä uudessa koulussa ole kavereita. Äidillä ja isälläkään ei ole oikein aikaa, ja alkaa näyttää siltä, että jouluvalmistelutkin jää tekemättä. Mutta sitten Nuppu tutustuu aivan oikeaan tonttuun, ja Nupun joulukuusta tulee taianomainen.
"-Älä sano, että eihän tonttuja ole olemassa, koska se juuri on meidän suurin ongelmamme. Hyvin harvat ihmiset näkevät hämärän väkeä enää näinä päivinä."s.11
Tontun apulainen on 24 lukuun jaettu tarina, joka toimii joulukalenterikirjana. 
Tämä onkin yksi parhaista lukemistani joulukalenterikirjoista. 

Nupun joulukuinen matka tontun apulaisena on lämminhenkinen tarina, johon mahtuu niin arkea, juhlaa kuin taikaakin. Suuria ja tärkeitä teemoja käsitellään kauniisti ja lämpimällä otteella ilman saarnaamista. Kirja muistuttaa siitä, että pienillä teoilla voi olla suuri vaikutus, eikä aina tarvitse tehdä mitään suurta ja mullistavaa saadakseen toinen iloiseksi. 

Nupun perheen aidon tuntuista elämää oli mukava seurata joka päivä joulua odotellessa. Pienet yksityiskohdat tekivät hahmoista uskottavia, ja tunnelmasta lämpimän. Toki kaiken arkisen keskellä tapahtuu myös jännittäviä tonttutaikoja ja taianomaisia matkoja halki taivaan. Päästäänpä kirjan kautta kuulemaan tonttujen elämästäkin. 


Tontun apulainen
WSOY, 2023
Kuvitus: Netta Lehtola
s.212

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti