maanantai 11. joulukuuta 2023

Annette Amrhein: Pikku pesukarhun joulukirje

 

Joulu on tulossa, ja linnut toimittavat joulupostia hurhia määriä. Pesukarhujen kotona, pieni Panu odottaa innolla kortteja ja kirjeitä saapuvaksi. Niitä tuleekin paljon, mutta yksikään ei ole vain hänelle. Kaikissa lukee vain "Paljon terveisiä myös pikku pesukarhulle." Panu toivookin, että vielä ennen joulua hän saisi ihan oman kirjeen.
"Kauniit kortit ja kirjeet oli aseteltu riviin ikkunalaudalle, mutta niiden lopussa luki aina vain: Paljon terveisiä myös pikku pesukarhulle. Siinä kaikki"
Pikku pesukarhun joulukirje on hyväntuulinen tarina joulua odottavista metsäneläimistä. 

Tämä kirja valikoitui lukulistalle upean kuvituksensa vuoksi. Sabine Straubin kuvitus on kaunista ja lempeää, ja eläinhahmot ovat ihastuttavia askareissaan. Näitä upeita kuvia onkin tarpeeksi, sillä joka aukeamalla toinen sivu on varattu pelkästään suurelle kuvalle, ja sen lisäksi tekstisivullakin on pienempi tai muutama pienempi kuva. Katseltavaa siis riittää. 

Itse tarina oli myös suloinen. Oli mukava lukea kirjaa, jossa joulutoive ei ole suuren suuri, vaan muistuttaa siitä, että pienellä eleelläkin voi saada toisen iloiseksi. 


Pikku pesukarhun joulukirje, (Der überraschende Weihnachtsbrief, 2018)
Kustannus-Mäkelä, 2019
Kuvitus: Sabine Straub
Suom. Seija Kallinen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti