tiistai 19. joulukuuta 2023

Marko Hautala: Pohjanmaan tonttuverilöyly

 

Dina on tavannut unelmiensa miehen, ja lyhyen suhteen jälkeen he kihlautuvat. Dina odottaa innolla elämää tuon rikkaan, menestyneen, komean Vikin kanssa. Nyt onkin aika tutustua miehen perheeseen. pari lähtee joulunviettoon Pohjanmaalle, jossa Dina saa huomata, ettei tiennytkään aivan kaikkea tulevasta miehestään, joka vaikuttaa kuin toiselta ihmiseltä perheensä keskellä. Dina päättää kuitenkin selvitä koettelemuksesta kaikkine perinteineen. Suostuupa hän viemään jopa joulupuuron luhtitontulle.

Pohjanmaan tonttuverilöyly on Marko Hautalan viides jouluinen kauhunovelli.
Jälleen oli aika perinteeksi muodostuneen kauhunovellin kuuntelun, tällä kertaa riisipuuroa keitellessä. Olen pitänyt kaikista aiemmin ilmestyneistä Hautalan joulunovelleista, mutta tämä on ehdottomasti suosikkini. 

Mustaa huumoria, synkkiä perinteitä, verta ja kauhunhetkiä sisältävä tarina on sopivan pituinen kerralla kuunneltavaksi, kuitenkin tarpeeksi pitkä, jotta tarinaan ehtii päästä kunnolla sisään. Novellia kuunnellessa saa nauraa useasti, siis jos tällainen synkempi huumori nappaa. Tontun joulupuuron parissa koetaan myös hiukan pelottavampia hetkiä. 

Tietysti jälleen kehut Anssi Rantamäelle, joka lukee novellin juuri sopivan eläytyväisesti.


Pohjanmaan tonttuverilöyly
Haamu, 2023
äänikirjan kesto 41min
Äänikirjan lukija: Anssi Rantamäki

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti