sunnuntai 10. joulukuuta 2023

Catherine Rider: Kiss me -Rakkautta New Yorkissa

 

Charlotten vaihto-oppilaskausi New Yorkissa on päättymässä, ja hän valmistautuu lentämään jouluksi kotiin. Odotukset vaihto-oppilaana olemisesta olivat suuret ja nyt koko reissu on päättynyt sydänsuruun, mieli on siis jo valmiiksi maassa, ja pahemmaksi vain menee, sillä Charlottelle ilmoitetaan, että lento on peruttu lumimyrskyn vuoksi. 
Samaan aikaan romanttista elettä lentokentälle järjestämään saapunut Anthony saa pakit.
Kaksikko päätyy yhdessä New Yorkin lumisiin maisemiin.
"Ja nyt hän polkee tiehensä, ja minä katselen hänen peräänsä lumihiutaleiden tanssiessa hänen ympärillään. Lennolta jäänyt brittityttö pyöräilemässä Macy´siin jouluaattona muodonmuutosta varten, koska jokin kirja sanoo sen olevan hyvä idea, jos hän haluaa toipua erostaan. Voisiko tämä ilta muuttua enää yhtään omituisemmaksi?"s.43
Rakkautta New Yorkissa on Kiss me -sarjaan kuuluva itsenäinen rakkaustarina. 
Tämä sarja kuulosti heti todella suloiselta. Nämä ovat tällaisia melko lyhyitä kirjoja, joissa jokaisessa päästään kurkistamaan johonkin kiinnostavaan kaupunkiin ympäri maailmaa, unohtamatta tietystikään rakkautta. Päätin aloittaa sarjan lukemisen tästä New York -kirjasta, sillä se sijoittuu jouluun. 

Kirja on helppolukuinen ja siinä ehtii tapahtua yhtä sun toista, tylsää ei siis tule. Jouluaatto New Yorkin lumisilla kaduilla oli ihana nojatuolimatka. Charlotten ja Anthonyn iltaan mahtuu niin hauskoja, suloisia, tunteellisia kuin höpsöjäkin kohtauksia. Olikin kiva päästä kurkistamaan nopeasti niin ruokakulttuuriin, kuin moneen muuhunkin pieneen yksityiskohtaan New Yorkissa. 

Tarinaa kerrotaan vuorotellen Charlotten ja Anthonyn kautta. Lukija pääseekin näin näkemään kuinka kummankin tunteet pikku hiljaa illan aikana kehittyvät. Ja vaikka en yleensä pidä siitä, että kirjoissa rakastutaan suunnilleen sekunnissa, niin tässä kirjassa tuo rakkaus syttyy tarpeeksi uskottavasti, kun tuo pari juttelee ja tekee asioita keskenään. 


Kiss me -Rakkautta New Yorkissa, (Kiss Me in New York, 2021)
Otava, 2022
Suom. Terhi Leskinen
Kannen suunnittelu: Päivi Puustinen
s.221

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti