torstai 7. joulukuuta 2023

Jo Thomas: Finding Love at the Christmas Market

 

Connie on kokenut monia pettymyksiä deittailussa, ja viimeisin nettideittikokemus oli niin kamala, ettei nainen meinaa uskaltautua enää lainkaan deittailemaan. Sitten hänen ystävänsä saavat hänet vielä kerran kokeilemaan onneaan. Connie lähtee ystäviensä, eli mahatvan eläkeläisjoukon kanssa automatkalle kohti Saksaa, jonka joulutorilla hän aikoo tavata miehen, joka tuntuu sopivan hänelle täydellisesti. Saksassa hän tapaa Heinrichin, joka vaikuttaa edelleen täydelliseltä, mutta myös tämän kilpailijan, Williamin, joka johdattaa hänet monien taianomaisten joulujuttujen äärelle. 
"I´d like him to show me his bakery and how he makes gingerbread. It´ll be a tick on the Christmas memories list and it´ll show William. Because if you have the right ingredients, I have everything crossed, this will be the perfect bake!"s.121
Finding Love at the Christmas Market on hyvin jouluinen rakkaustarina, täynnä joulun tuoksuja ja läheisyyttä.

Tässä kirjassa vietetään monia ihastuttavia hetkiä saksalaisella joulutorilla. Juodaan glögiä ja kaakaota, leivotaan ja syödään piparkakkuja. Tämä ystäväporukka ei ole ennen reissua erityisen läheinen, eikä kukaan heistä odota joulua, mutta kirjan edetessä kaikki löytävät elämästään jotakin tärkeää, joka muuttaa heidän asenteitaan. Tätä hauskan ja monipuolisen ryhmän matkaa kohti iloista joulumieltä olikin ihan parasta seurata. Oli myös virkistävää vaihtelua, että kirjan hahmoista monet olivat vanhuksia, vaikka päähenkilö ei ole. 

Rakkaustarina tässä oli ennalta arvattava, mutta kirjan lämmin, jouluinen tunnelma oli sitä, mitä joulukirjalta kaipaankin. 


Finding Love at the Christmas Market
Transworld Publishers, 2020
s.341

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti