perjantai 22. joulukuuta 2023

Heidi Swain: Joulupuun taikaa

 

Liza Wynter on perinyt isältään ekologisiaa arvoja arvostavan joulukuusifarmin, jossa nykyään järjestetään monenlaista jouluista tekemistä. Firma kukoistaa, mutta Liza ei ole kiinnostunut siitä. Kun yhtiökumppani ilmoittaa, että aikoo jäädä eläkkeelle, ja Lizan on tultava paikalle järjestämään asioita, on Lizan aika tehdä firman ja oman elämän tulevaisuutta koskevat päätökset.
Liza saapuu paikalle joulun alla ja tapaa yhtikumppaninsa pojan, jolla on paljon intoa. Nedin innostus vie hetkeksi Lizankin mukaan firman asioihin.
"Oli aidosti tärkeää, että sama kuusi oli osa perheen joulunviettoa jopa vuosia. Isän visio ei ollut vain järkevä luonnon kannalta, vaan sen pohjalta luotiin rakastettuja perinteitä."s.238
Joulupuun taikaa on lämminhenkinen tarina joulukuusifarmista, jossa ihmiset, ekologisuus, lämpimät ajatukset ja toisten auttaminen tuntuu olevan tärkeämpää kuin raha, vaikka toki hahmojen ajatukset pyörimät myös rahan ympärillä, sillä onhan työtä tekemällä saatava myös elanto, eikä tarina muuten olisi järin uskottava. 

Tämä kirja on leppoisaa luettavaa, joka on täynnä innostavia ideoita. Pidin siitä, kuinka paljon firman toimintaa, kehitysideoita ja työtehtäviä kuvattiin. Mieltä lämmitti myös Nedin jouluintoilu kaikkien koristeiden parissa, ja Lizan taideprojektit. Muutenkin käsityöläiset saavat suuren roolin kirjassa. 

Kaikesta kauniista ja lämminhenkisestä huolimatta kirja tuntui liian pitkältä ja itseään toistavalta. Lizan jahkailua pyöriteltiin aivan liian kauan ja samoja ajatuksia toistettiin niin monesti, että raivostutti. Loppuratkaisu ei ollut millään tavalla yllättävä, joten olisin mieluusti keskittynyt vain muihin kiinnostaviin asioihin, enkä Lizan itseään toistaviin pähkäilyihin. 

Erityisplussat kirjalle siitä, että se sijoittuu Norfolkiin, jossa olen viime aikoina viihtynyt kirjojen parissa loistavasti, sekä Nedin upeasta tatuoinnista. 


Joulupuun taikaa, (Underneath the Christmas Tree, 2021)
Gummerus, 2022
Suom. Jade Haapasalo
s.415

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti