lauantai 25. marraskuuta 2023

Marko Hautala: Kirkkoväki -Jouluinen kauhutarina

 

Pappi Niilo Varjo on pitänyt aaton jumalanpalveluksen. Niilo on lähdössä rauhalliseen joulunviettoon, kun kirkolle saapuu yllättävä vieras. Hiippakunnan piispa kaipaa Niilon apua. Hän tarvitsee jonkun pitämään vainajille joulukirkon. Niilo on melko varma, että häntä nyt jotenkin jekutetaan, mutta suostuu kuitenkin menemään määrättyyn paikkaan oikeaan aikaan. Pian karmiva totuus paljastuu Niilolle, joka kokee elämänsä järkytyksen, kun vainajat saapuvat paikalle.

Kirkkoväki on Marko Hautalan neljäs jouluinen kauhunovelli. Niin kuin aiemmatkin, tämäkin ilmestyi vain e,- ja äänikirjana.

Vaikka olenkin enemmän sellaisten kauniiden, tunnelmallisten joulutarinoiden ystävä, ovat nämä Hautalan jouluiset kauhunovellit mukavaa vaihtelua. Tällä kertaa tarinassa on kansanperinteestä tuttu vainajien joulukirkko. Mutta ei kannata odottaa lempeitä, entististen kyläläisten häilyviä haamuja, sillä tässä tarinassa vainajat ovat karmeita, eikä heille messua pitävää pappia käy kateeksi. 

Jos siis tällainen vainajia vilisevä joulutarina innostaa, suosittelen kuuntelemaan tämän tarinan, sillä tämän, niin kuin kaikki edellisetkin novellit, on lukenut Anssi Rantamäki, joka osaa eläytyä näihin tarinoihin täydellisesti. 


Kirkkoväki
Haamu, 2022
Äänikirjan kesto: 47min
Lukija: Anssi Rantamäki

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti