maanantai 27. marraskuuta 2023

Fiona Harper: Joulun hohtoa, joulun huolia

 

Yksinhuoltajaäiti juliet järjestää lapsilleen täydellistä joulua. Niin täydellistä, että tunnelma on kaukana, kun hän paahtaa tehtävästä toiseen. Julietin sisar Gemma sen sijaan haaveilee kiireisen työvuoden päätteeksi mukavasta ja yksinäisestä joulusta trooppisella saarella. 
Siskojen näkemykset joulunvietosta ovat niin erilaiset, että he saavat aikaiseksi mojovan riidan. Riidan päätteeksi he vaihtavat osia. Gemma päättää jäädä järjestämään Julietin lapsille upean joulun, kun taas Juliet lähteekin Gemman varaamalle lomamatkalle.
"Julietin tarvitsi enää ommella hopeanauha enkelipuvun helmaan, vääntää sädekehä vaateripustimesta ja koristella se. Asun olisi tietenkin pitänyt olla valmis jo monta viikkoa sitten, ja se olisi ollutkin, jos hän olisi tiennyt siitä. Heidän ollessaan edellisenä iltana ruokapöydässä Polly oli kysynyt suu pastaa täynnä, missä hänen enkelipukunsa oli."s.77
Joulun hohtoa, joulun huolia tutustuttaa kahteen hyvin erilaiseen sisarukseen, jotka paiskivat töitä tahoillaan, juurikaan toisiaan tapaamatta. Joulu on kuitenkin aika, jolloin Julietista tuntuu, että olisi tärkeää viettää aikaa perheen kesken. Mutta toisin käy ja kirjassa seurataankin sisarusten joulunviettoa näille hyvin epätyypillisissä ympäristöissä.

Kirja tuo mukanaan vain hitusen joulutunnelmaa. Tämä ei siis ole mikään jouluriemua ympärilleen sädehtivä kirja, vaan keskittyy enemmän ihan vaan näiden kahden naisen elämään. Etenkään trooppisella saarella vietetyt hetket eivät ole jouluisia, mutta kiinnostavaa silti.
Kirja on sujuvasti etenevä tarina, joka paljastaa sopivan pikkuhiljaa syitä siskosten huonoihin väleihin. Se on sekoitus arkea, muistoja menneisyydestä, katkeruuttakin, mutta myös onnea ja unelmia tulevasta. 

Pidin kirjasta. Lähtöasetelma on herkullinen. Siskoilla on toisistaan hyvin selkeät mielipiteet ja he kuvittelevat tietävänsä toisistaan kaiken oleellisen, eivätkä tästä syystä arvosta toisiaan juuri lainkaan. Kirjan tapahtumat kuitenkin pistävät heidät huomaamaan, ettei koko totuutta niin helposti näe päällepäin. Pidinkin erityisesti siitä, kuinka juonen kuviot pakottavat heidät näkemään toisistaan niin paljon enemmän. 


Joulun hohtoa, joulun huolia, (Make My Wish Come True, 2013)
HarperCollins Nordic, 2015
Suom. Marjut Särkkälä
s.361

2 kommenttia:

  1. Nyt tekisi mieli lukea jokin kiva jouluinen ja luminen romanttinen kirja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siinä tapauksessa suosittelen lukemaan Sarah Morganin Lumihiutaleiden alla, ellet ole jo lukenut. Se on todella luminen ja romanttinen, ja vielä hauskakin.

      Poista