tiistai 14. marraskuuta 2023

Alexander McCall Smith: Oivallinen aviomies

 

Naisten etsivätoimisto nro 1 saa jälleen hoitaakseen kummallisia tapauksia. Tällä kertaa heidät kutsutaan sairaalaan, jossa on tapahtunut kummallisia kuolemia. Mma Ramotswe on hieman hämillään, sillä murhia hän ei sentään ole koskaan joutunut ratkaisemaan. Lisäksi työpaikalla puhaltavat aivan uudet tuulet kun sekä Mma ramotswen, että J.L.B. Matekonin työtoverit haluavat koittaa jotakin uutta elämässään. 
"Heidän istuessaan sinä aamuna keittiössä J.L.B. Matekoni kohotti äkkiä katseensa teekupista ja jäi tuijottamaan kattoon. Mma Ramotswe tiesi sen enteilevän paljastusta; J.L.B. Matekoni katseli aina kattoon, kun hänellä oli jotakin sydämellään. Mma Ramotswe odotti vaiti hänen puhuvan."s.19
Oivallinen aviomies on kahdeksas osa Naisten etsivätoimisto nro 1 -sarjasta.
Tutuiksi tulleet hahmot johdattavat lukijan jälleen uusien tapausten äärelle. Tosin tuttuun tapaan tapuksien käsittelyyn ei uhrata kovinkaan paljon aikaa, vaan suurimman huomion saa pohdiskelu. Elämää ja suhteita pohditaan jälleen lempeään tapaan.

Tällä kertaa moni kirjan tutuista hahmoista pohdiskelevat elämäänsä, ja sitä ovatko he aivan oikeassa hommassa, ja voisiko elämällä olla tarjolla heille jotain aivan muuta. Muutama hahmo lähtee kokeilemaan siipiään uusien tehtävien äärelle. Mma Ramotswe on hiukan huolissaan ja suruissaan tuttujen kaikkoamisesta, mutta antaa näiden omaan lempeään tapaansa kokeilla siipiään. Tässä kirjassa oli myös kivan erilainen ratkaisu, mieleenpainuva.

Minusta nämä kirjat ovat aivan ihania pieniä välipalakirjoja lempeine ajatuksineen ja hauskoine tilanteineen. En itse halua lukea näitä montaa peräkkäin, sillä näissä on aika samaan tyyliin rakennetut juonet, mutta aina silloin tällöin nämä on kivaa vaihtelua. Ja toki tuttujen hahmojen elämät pikkuhiljaa kulkevat eteenpäin kirja kirjalta, joka on aina kiinnostavaa seurattavaa. 


Oivallinen aviomies, (The Good Husband of Zebra Drive, 2007)
Otava, 2009
Suom. Jaakko Kankaanpää
s.303

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti