sunnuntai 5. marraskuuta 2023

Jenny Bayliss: Talvi kaukana kaikesta

 

Annie elää elämäänsä, jossa on näennäisesti kaikki hyvin. On toimiva yritys, aikuiset lapset ja 26 vuotta kestänyt avioliitto. Sitten aviomies tekee viimeisen virheensä, ja Annie pistää koko elämänsä uusiksi. Annie saa puolenvuoden talonvahti paikan kaukana kaikesta, meren rannalta. 
Tuo merenrantakylä ihanine asukkaineen on juuri se mitä Annie elämäänsä tarvitsee, ja pian hän onkin jo suunnittelemassa vaikka mitä mahtavaa talvensa iloksi.
"Hän käveli hitaasti mäkeä alas ja imi sisäänsä tätä kaunista paikkaa, joka tulisi olemaan hänen kotinsa seuraavat kuukaudet. Ja tunsi itsensä... niin, hän tunsi itsensä onnekkaaksi."s.91
Talvi kaukana kaikesta on täydellisen tunnelmallista syysluettavaa. 
Ihastuin jo viime talvena Baylissin tapaan kirjoittaa kuvailevaa, arkista ja elämänmakuista tarinaa. Tämä kirja oli myös juuri sellainen. 

Luvut ovat mukavan lyhyitä. Tarina etenee sujuvasti läpi syksyisten juhlien. Päähenkilö on hieman päälle nelikymppinen nainen, joka on jo saavuttanut elämässään monia hienoja asioita, mutta aloittaa silti rohkeasti jotakin uutta. Hänen tarinaansa oli mukava lukea. Tälläkään kertaa kirjan rakkaustarina ei yllättänyt millään tavalla, mutta sen suloista ja vääjäämätöntä etenemistä oli oikeasti mukava seurata. 

Olen viimeaikoina viihtynyt loistavasti kirjojen parissa jotka johdattavat myrskyisille rannoille, ja tässä kirjassa syysmyrskyt ehtivät pauhuta useasti. Hyytävä tunnelma, monet teekupilliset, lempeä huumori, uudet ideat, värikkäät persoonat, lukupiiri, ystävyys ja ihastuttava kissa, rouva Tiggy-Winkle loivat niin lämpöisen tarinan, että siihen uppoutui näinä syksyisinä päivinä mielihyvin. 


Talvi kaukana kaikesta, (A Season for Second Chances, 2021)
Otava, 2022
Suom. Anna-Mari Raaska
s.448

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti