torstai 2. marraskuuta 2023

Elly Griffiths: Käärmeen kirous

 

Arkeologi Ruth Galloway ja komisario Harry Nelson päätyvät jälleen saman tapauksen äärelle. Eräs museo on saanut tiloihinsa piispa Augustinen jäänteet. Ruth on menossa tapahtumaan, jossa arkku avataan, mutta löytää sen sijaan arkkua vartioinut museon kuraattorin henkihieverissä. 
Tapausta tutkitaan ja selviää, että museon kuraattoria on jopa uhkailtu, sillä museon kellarissa on säilössä aboriginaalien luita, jotka joku haluaa kiihkeästi palauttaa oikeaan kotiin.
"Ruth menee huoneen poikki vilkaistakseen toisen seinustan näyttelyesineitä. Siellä on vuorossa eläinten halloween-versio. Luurankojen hennot luut riippuvat ilmassa kuin pikkulasten mobilet."s.15
Käärmeen kirous on neljäs osa Ruth Galloway -dekkarisarjasta.
Ruthin ja Nelsonin on jälleen aika paneutua yhdessä ratkomaan historiallisten luiden arvoitusta, sekä nykypäivän murhatapausta, omista henkilökohtaisista vaikeuksistaan huolimatta. Tällä kertaa olikin hyvin jännittäviä asioita niin työrintamalla, kuin henkilökohtaisellakin osastolla. 

Tämä taitaa olla tähän astisista osista suosikkini, sillä ilokseni kirjassa hypättiin reippaasti taikauskon, kirouksien ja myyttien maailmaan. Onkin kiva yhdistelmä laittaa vierekkäin niin järkevästi ajattelevat Ruth ja Nelson, sekä druidi Cathbad ja shamaani Bob. Yhdistelmä tarjoaa kattauksen, jossa lukija saa itse päättää kumpaan ajatusmaailmaan uskoo. Pidän kirjoista joissa pieni taikuus tai jonkinlaiset loitsut ovat mahdollisia.

Näissä Ruth Galloway kirjoissa on paljon sellaisia läheltä piti tilanteita, jollaisia näiden hahmojen kuvittelisi jo oppivan välttämään, mutta jännittäviä ja hyvin täpäriä tilanteita mahtui myös tähän kirjaan, jossa olikin aika mielikuvituksellisia ja mukavan erilaisia jännitysnäytelmiä useampiakin. 


Käärmeen kirous, (A Room Full of Bones, 2012)
Tammi, 2018
Suom. Anna Lönnroth
s.331

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti