keskiviikko 29. marraskuuta 2023

Jaana Taponen: Lalalandia

 

Emma ja Leni ovat molemmat perheellisiä naisia. Joulun lähestyessä kumpaisenkin parisuhde alkaa kuitenkin rakoilla. Leni saa täydelliseksi kuvittelemansa miehen kiinni pettämisestä, eikä voi uskoa asiaa todeksi. Mitä tehdä, kun ei millään haluaisi erota, mutta mies tuntuu nyt täysin vieraalta? Leni taas on tottunut siihen, ettei miestä juuri näy, sillä tämä käy vain työmatkojen välillä kotona kääntymässä. Tärmättyään erääseen Anttiin, Leni alkaa miettiä, että elämällä voisi olla muutakin tarjottavaa kuin paikka edustusvaimona. 
"Ari pysäköi pakettiauton hallin eteen jarruttaen niin, että turvavyöt napsahtivat lukkoon ja niittasivat hänet istuimeen. Istuinlämmittimessä taisi olla jotain vikaa, sillä vaikka hän oli yrittänyt liksutella sitä ajon aikana pois päältä, mitään ei ollut tapahtunut. Hänen pallinsa hehkuivat lämpöisinä kuin vastapaistetut pullat ja olo alkoi olla melko tukala."s.97
Lalalandia on joulunaikaan sijoittuvaa suhdedraamaa. 
Kirja on mukavan kepeää luettavaa, sellaista vaivatonta ja nopeaa. Kansikuva ei varsinaisesti houkuttele tarttumaan tähän teokseen, mutta minä olen aika lailla ylipuhuttu tarttumaan kirjaan, jos siinä mainitaan joulu, joten sen perusteella tämä lähti lukulistalle. 

Tämä oli viihdyttävä kirja, joka ei varmaan jätä syviä muistoja itsestään, eikä herättänyt minussa sen suurempia tunteita, mutta viihdekirjan tärkeimmän ominaisuuden tosiaan hoiti, eli viihdytti. Pääteemana tässä on parisuhteet, pettäminen, ja pohdiskelu siitä, onko se elämänkumppaniksi valittu tyyppi oikeasti se oikea vai kentiäs virhe. Kiinnostavia aiheita hyvin kirjoitetussa muodossa, joten pidin kyllä kirjasta. Hahmot eivät vaan olleet makuuni, sillä en pitänyt juuri kenestäkään. Etenkin Leni ja Ari sai karvat nousemaan pystyyn.

Joulukirjanakaan tämä ei nouse kovin korkealle, sillä joulua toki löytyy, mutta vaatimattomasti, virkeenä siellä, toisena täällä. 


Lalalandia
Karisto, 2009
Kannen suunnittelu: Anna Väänänen
s.327

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti