tiistai 31. lokakuuta 2023

Markku Pietikäinen: Painajainen leirikoulussa

 

Ville, Jussi ja Emma ehtivät jo huolestua, kun ankea opettaja ilmoittaa leirikoulun peruuntumisesta. Mutta nuoret saavat opettajan suostuteltua uuteen suunnitelmaan ja leirikoulu tapahtuu sittenkin. Luokka lähtee vanhalle maaseutukoululle, jossa isäntänä toimii omalaatuinen taiteilija. 
Rento leirikoulumeininki muuttuu nopeasti uhkaavaksi, kun alkaa tapahtumaan hyvin vaarallisia asioita. Vanhalla myllyllä tapahtuu karmea onnettomuus, ja sen jälkeen kukaan ei ole enää turvassa. Leiriläiset huomaavat taiteilijan olevan vaarallinen. Voiko kukaan heistä enää pelastua?
"Jussi mietti, voisiko traktorimiehelle antaa jonkinlaisia hätämerkkejä. Huutaa ei voinut: äänet eivät yltäisi traktorimiehen korviin, mutta mielipuoli Kolu kuulisi ne varmasti."s.78
Painajainen leirikoulussa on nuorille suunnattu jännityskirja/dekkari.

Tässäpä tällainen koululaisten maailmaan sijoittuva suljetun paikan jännäri, jossa nuoret saavat osoittaa ryhmätyötaitojaan, ja jollaivat he onnistu, kaikki kuolee vuorollaan. Kuulostaa hyvältä. Kirjakin on sellaista nopeaa luettavaa, eikä sen pituuden pitäisi pelottaa vähemmän lukevaakaan nuorta. 

Jännitystä riittää, kun porukkaa katoaa yksi kerrallaan hurjan taiteilijan toimesta. Pelastusyrityksiä pohditaan ja kaikenlaista ehditään kokeilla ennen kekseliästä loppuratkaisua, joka tosin oli minulle vähän pettymys. 

Tämä oli jo toinen tänä vuonna lukemani koulumaailmaan sijoittuva nuorille suunnattu jännityskirja, mutta tämäkään ei vakuuttanut minua. Ihan kelvollinen tarina, nopeaa luettavaa ja kivasti jännitystä, mutta ei herättänyt minussa juurikaan mielenkiintoa. Hahmot jäävät melko kasvottomiksi tyypeiksi, jotka ovat keskenään liian samanlaisia, ja helposti unohdettavia. 


Painajainen leirikoulussa
Tammi, 2008
Kansi: Jussi kaakinen
s.168

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti