lauantai 28. lokakuuta 2023

Magdalena Hai: Kerjäläisprinsessa

 

Umbrovian prinsessa Gigi on joutunut pakenemaan perheineen Keloburgin satamakaupunkiin, jossa asuu salakuljettajia, merirosvoja ja nyt ilmeisesti myös ihmissusia. Hetken kuninkaallinen perhe saa olla turvassa peitenimiensä takana, kunnes heidän kotiinsa heitetään pommi. Gigi päätyy hurjaan pelastusseikkailuun ystävänsä Henryn kanssa.
"Henryn kanssa minä olin päässyt myös kaupungin toisiin osiin. Kauppiaat tunsivat Henryn ja luottivat hänen vietäväkseen monenlaisia paketteja, myös arvokkaita ja arveluttavia."s.47
Kerjäläisprinsessa on ensimmäinen osa Gigi & Henry -trilogiasta.
Kerjäläisprinsessa on lapsille ja nuorille suunnattua steampunkia. 1800-luvulle sijoittuvassa vaihtoehtohistoriassa seikkailu muuttuu välillä hyvinkin vaaralliseksi ja jännittäväksi. 

Tarinaan mahtuu tiedemiehiä ja heidän keksimiä omaperäisiä härpäkkeitä, ihmissusia, ja ilkeitä, vallanhimoisia roistoja, mutta pääosaan pääsevät nuoret Gigi ja Henry. Hahmoihin on ehditty saada mukavasti syvyyttä näinkin lyhyeen kirjaan ja varmasti jatko-osissa heihin tutustutaan entistä paremmin. Itse tarina on oikein mukava, nopeatempoinen seikkailutarina, jossa räjähtelee ja paukkuu. Ei tämä kuitenkaan herättänyt sen ihmeempiä tunteita.

Tämä ei ole pitkä kirja. Kirjaan luotua maailmaa ja sen erikoisuuksia ei siis ehditä kovin tarkkaan selitellä, mutta asiasta kiinnostuneille löytyy kirjan lopusta monen sivun mittainen selostus siitä, miksi kirjan maailma näyttää siltä miltä se näyttää. Häpeäkseni täytyy sanoa, ettei lopun selostus avannut minulle yhtään mitään, sillä minä kaipaan selostukset tarinan lomassa kerrottuna, eikä minun tee mieli lukea selostustyylistä tietopakettia varsinaisen tarinan jo päätyttyä. 


Kerjäläisprinsessa
Karisto, 2012
Kansi: Sára Köteleki
s.188

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti