torstai 30. maaliskuuta 2023

Raili Mikkanen & Harri Tarkka: Hampaat

 

Hampaat on kiva pieni kirja hampaista ja niiden hoidosta perheen pienimmille. Kirjassa on vähän tekstiä, ja sen lauseet ovat helposti ymmärrettäviä. 
Hampaista ja niiden hoidosta on monia kirjoja, mutta se on tärkeä aihe, joten tämäkin varmasti mahtuu joukkoon. 

Kirjassa esitellään vain muutamia valikoituja asioita hampaista ja nekin asiat kerrotaan yksinkertaisesti ja helposti ymmärrettävästi. Kuvissa sen sijaan tapahtuu hurjasti kaikkea lapsia kiinnostavaa. Kuvissa hampaita tuhoavat otukset yrittävät parhaansa, mutta hyvät otukset hammasharjoineen ja siisteine kulkupeleineen tekevät väsymättömästi töitä voittaakseen. En siis epäile yhtään etteikö lapsilukija ainakin yhtenä iltana mene innolla hammaspesulle tämän luettuaan. 

Ulkonäöllisesti täytyy sanoa, että onneksi kirjan kansi on sininen, sillä se on huomattavasti houkuttelevampi kuin kirjan sisällä ja hammaskuvien ympärillä käytetty vaaleanpunainen, joka on sävyltään sellainen ettei miellytä omaa silmää laisinkaan. Ei kaikki kuvatkaan omaa silmää miellyttäneet, etenkään yhdellä sivulla oleva jättiläiskokoinen kieli. Olen ehkä hiukan söpömmän kuvituksen fani. 


Hampaat
KVALITI, 2023
Kuvitus: Harri Tarkka
Arvostelukappale

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti