sunnuntai 26. maaliskuuta 2023

Lindsey Kelk: I Heart New York

 

Angela saa poikaystänsä kiinni pettämisestä. Hän hämmästyttää kaikki, mukaan lukien itsensä, lähtemällä äkkilähdöllä New yorkiin. Vähin matkatavaroin Angela saapuu unelmien kaupunkiin, kirjautuu hotelliin ja alkaa viettää suunnittelematonta matkaansa. Ei aikaakaan kun Angela on jo täysin mukana kaupungin sykkeessä. Uusi ihana ystävä, kauniita vaatteita, kimppakämppä ja ei yksi, vaan kaksi upeaa miestä deittailtavana. Yllättäen hän toteuttaa unelmiaan, vaikka päässä pyöriikin monia kysymyksiä, joihin on löydettävä vastaus.
"I was on my third Starbucks venti wet latte on Sunday morning before I was prepared to accept that writing a blog wasn´t going to be as easy as I´d hoped. I stared at the blank white screen waiting for inspiration."s.146
I Heart New York aloittaa Angelasta kertovan I Heart -sarjan. 
Kirja johdattaa hyvin viihteellisen tarinan pariin. Tämä ei tarjoa suuria yllätyksiä, syvällisiä ajatuksia, eikä tummempia vivahteita, vaan täyttä viihdettä jossa keskitytään pitkään meikkeihin, vaatteisiin, deittailuun ja nähtävyyksien ihailuun. 

Sain siis aika lailla sitä mitä halusinkin, kun tartuin tähän kirjaan, jonka hehkutettiin sopivan Sinkkuelämää -sarjan faneille. Tässä tosin ei ole aivan samanlaista mieleenpainuvaa huumoria, tai juurikaan mitään vaikeampien asioiden käsittelyä. Kaikkine Starbucksissa vietettyine hetkineen, merkkilaukkuineen ja miesihanteineen Angela oli melko stereotyyppinen viihdehahmo, joka ei tuo valinnoillaan yllätyksiä lukijan eteen. 

Hyvin kevyestä juonesta, stereotyyppisistä hahmoista, ja yllätyksettömyydestä huolimatta viihdyin kirjan parissa loistavasti. Näin mutkatonta viihdettä kaikkine kauneushömpötyksineen oli hauska lukea. Kirja on myös täydellinen nojatuolimatka New Yorkiin, ja tätä kirjaa lukiessa voi olla varma, että törmää moniin kliseisiin kohtauksiin upeissa nähtävyyksissä, puhutaan deittailun "säännöistä" drinkkien äärellä ja ollaan aika vahvasti ulkonäkökeskeisiä. Jos et siis halua viihteeltäsi näitä asioita, suosittelen pysymään kaukana tästä sarjasta. Minä sen sijaan aion palata kurkkimaan Angelan tulevia matkoja jatko-osien parissa. 


I Heart New York
Harper Collins, 2009
Kansi: Adrian Valencia
s.307

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti