torstai 30. maaliskuuta 2023

Ashley Spires: Maailman mahtavin idea

 

Tyttö rakastaa kaikenlaisten vekottimien rakentamista. Yleensä hänen päänsä suorastaan pursuaa mahtavia ideoita, joita hän sitten toteuttaa. Seuraaan hänellä on koira, joka on hänen paras ystävä. 
Eräänä aamuna tyttö kuitenkin herää ja huomaa ettei hänellä ole yhtään uutta ideaa. Hän koittaa kaikenlaista, mutta pian hän jo pelkää ettei ikinä enää keksi uutta ideaa. Mikä avuksi?
"Tyttö voisi rakentaa linnoituksen, raput koiralle, kirjahyllyn tai aurinkopaneelilla toimivan linnunpöntön, mutta ne ovat kaikki VANHOJA ideoita. Tänään tarvitaan UUSI idea."
Maailman mahtavin idea on ihastuttava lastenkirja tytöstä, jolla on mahtava mielikuvitus ja valtavasti intoa tehdä asioita. Mutta niin kuin meille kaikilla joskus käy luovia hommia tehdessä, myös hän kadottaa hetkeksi ideat.

Tarina on samaistuttava ja sympaattinen matka takaisin kadonneen idean luo. Kaikki tytön matkan varrella kokemat tunteet, into, ahdistus, päättäväisyys, turhautuneisuus ja ilo tulevat loistavasti esiin niin tekstissä kuin kuvissakin. 

Tytön matka idean luo on monipuolista ja hauskaa seurattavaa. Hän on koiransa kanssa ihastuttava parivaljakko. 
Kuvissa riittää katseltavaa, sillä yksityiskohtia on paljon. Silti kuvat ovat ihanan raikkaita, sillä kuvat ovat kekseliäs yhdistelmä värillisiä elementtejä ja värittämättä jätettyjä alueita.


Maailman mahtavin idea, (The Most Magnificent Idea, 2022)
KVALITI, 2023
Kuvitus: Ashley Spires
Suom. Marvi Jalo
Arvostelukappale

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti