keskiviikko 8. joulukuuta 2021

Jenny Hale: Christmas at Fireside Cabins

 

Lila Evans pitää joulusta, mutta se on myös henkisesti rankkaa aikaa. Lila tuntee itsensä silloin yksinäisemmäksi kuin muulloin, ja rakkaan isän kuolema muistuu kipeänä mieleen. Onneksi hänellä on joukko rakkaita ystäviä, joiden kanssa hän lähtee jälleen joka vuotiselle tyttöjen seikkailulle. 
Lila varaa heille mökin Fireside Cabins -nimisestä paikasta, joka netissä näyttää täydellisen tunnelmalliselta joulun vietto paikalta. Todellisuus on kuitenkin jotakin aivan muuta. Ensimmäinen pysähdys kahvilassa tutustuttaa heidät äreään kahvilan omistajaan, eikä mökissäkään ole kehumista. Löytääkö Lila joulutunnelman, vai saako ikävät tapahtumat pilattua tyttöjen loman?

Christmas at Fireside Cabins oli juuri sitä mitä toivoinkin, eli kevyttä viihdettä täynnä joulua. Tämän kirjan kansien väliin kätkeytyy romanttinen joulutarina, jossa joulukoristeita ja herkkuja kuvaillaan tasaisin väliajoin niin, ettei joulun lähestyminen varmasti pääse unohtumaan. 

Kirja on yhdistelmä ystävyyttä, rakkautta, lempeää mieltä, avuliaita kyläläisiä, ja toki myös draamaattisia tilanteita ja vaikeita ihmissuhteita luomaan jännitteitä. Vaikka lopun tapahtumat kääntyvätkin juuri sinne suuntaan, minne niiden olettaakin menevän, pysyy mielenkiinto yllä, kaikkien yllätyskäänteidensä takia.

Christmas at Fireside Cabins on kuin siirappinen jouluelokuva kirjamuodossa. Jouluisen mökkikylän, ja kaikki kylässä sijaitsevat paikat voi helposti kuvitella silmiensä eteen kuvailevan tekstin avulla. Teksti on helppolukuista ja tarina etenee mukavan rivakasti kaikkien jouluisten aktiviteettien parissa. 


Christmas at Fireside Cabins
Bookouture, 2020
s.295

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti