tiistai 25. maaliskuuta 2014

Helen Fielding: Olivia Joules ja ylivilkas mielikuvitus


Olivia Joules on toimittaja, joka lähetetään Miamiin kirjoittamaan juttua uudesta kasvovoiteesta. Lanseeraustilaisuudessa hänen mielikuvituksensa alkaa kuitenkin juosta ja hän on täysin varma, että yksi juhlien miehistä on naamioitunut Osama Bin Laden.
Tästä alkaa Olivian uskomaton seikkailu johon ei ilman agentti tavaroita varustettuja push-up rintaliivejä uskaltaisi lähteäkkään, sillä vastassa on Al-Qaida ja heidän maailmanlaajuisten tuhojen estäminen.

Helen Fieldingin Bridget Jones -kirjojen ystävänä olin innoissani tästä sankarittaresta Oliviasta. Kirja oli hauska, mutta ei niin hauska kuin Bridget Jones -kirjat. Onneksi Kirjailija oli tehnyt hahmosta kuitenkin huomattavasti erilaisen, sillä oli mukava saada uudenlainen tuttavuus. Olivia on päättäväinen ja oikea monilahjakkuus.

Tapahtumia kirjasta ei puuttunut. Oli juonittelua, vaarrallisia tilanteita ja tottakai rakkaustarina. Ainoa puuttuva asia oli oikea ystävyys. Hahmojen väliset ystävyyssuhteet olivat yllättävän kylmiä ja vähäisiä, muihin lukemiini hömppäkirjoihin verrattuna. Muihin hahmoihin ei muutenkaan hirveästi kiinnittänyt huomiota, vaikka kirja vilisi upeita miehiä.
Tapahtumarikas kirja vei mukanaan ympäri maailmaa. Liikenteeseen lähdettiin englannista, josta matka jatkui Miamin kautta Sudaniin saakka. Helppolukuinen kirja sopii kiireisiimpiinkin lukuhetkiin ja välipalaksi.


Olivia Joules ja ylivilkas mielikuvitus (Olivia Joules and the Overactive Imagination, 2003)
Otava, 2004
Suom. Inka Parpola
s.315
Kansi: Katja Alanen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti