torstai 3. huhtikuuta 2014

Belle De Jour: Puhelintytön salaiset seikkailut


Belle De Jour on lontoolaisen luksusprostituoidun tekemistä nettipäiväkirjamerkinnöistä koottu kirja.
Belle on hyvin koulutettu, mutta työtä ei silti ole tarjolla. Hän päätyy muutaman mutkan kautta myymään itseään, mutta ongelmaksi muodostuu työn yhdistäminen yksityiselämään. Mitä kertoa vanhemmille ja miesystävälle, sekä ystäville?

Kirja vaikutti todella mielenkiintoiselta. Erikoinen aihe, takakannessa lupailut sinkkuelämää-sarjan ja Bridget Jonesin samankaltaisuudesta ja vielä ihan kiva kansikin. Kirjan sisältö itsessään jätti minuun vaisumman kuvan. Oli mielenkiintoinen kokemus lukea Bellen päiväkirjakatkelmia, mutta itse pidän enemmän kirjoista joissa on selkeä juoni. Lukisin tälläistä ennemmin blogissa, joka tämä alunperin onkin, sillä kirjassa odotan aina yhtenäistä tarinaa kunnon lopetuksella.

Kirjan seksikohtaukset oli mielestäni hyvin opettavaisen oloisesti kirjoitettu. Erityisiä tunteita ei minulle välittynyt, mutta se ei kai ole tarkoituskaan, kun Belle kuvailee työtään. Työ työnä ja ja muu elämä erikseen. Belle kuvailee aika ronskein sanoin erilaisia asentoja ja tapoja harrastaa seksiä. Jos kuvittelet tarkan kuvauksen nyrkkinainnista ahdistavan, ei kirja ehkä ole se paras mahdollinen, sillä Belle kyllä paljastaa.

Henkilöistä puhutaan salanimillä, mutta siihen tottuu nopeasti, kunhan oppii muistamaan kuka on kuka. Belle itse on hahmona hauska. Hänen mielenkiintoisen kerrontatavan ansiosta kirjan jaksaa lukea loppuun asti, vaikka jossain vaiheessa itselleni tuli fiilis, että kirja alkaa toistaa itseään.


Puhelintytön salaiset seikkailut (The Intimate Adventures of a London Call Girl, 2005)
Bazar, 2005
s. 348

1 kommentti: