lauantai 13. tammikuuta 2024

Kalynn Bayron: This Poison Heart

 

Briseis asuu äitiensä kanssa ja yrittää elää normaalia elämää työskennellessään näiden kukkakaupassa. Helppoa se ei ole, sillä Bsiseisillä on voimia, jotka hänen on piilotettava kaikilta paitsi äideiltään. Hän pystyy kasvattamaan uusia kukkia vain pienestä kukan osasta häkellyttävän nopeasti. Kasvit myös reagoivat häneen voimakkaasti, ja vaikuttaakin siltä, että hänen läheisyytensä saa kasvin kuin kasvin piristymään. Sitten Briseis perii biologiselta sukulaiseltaan vanhan upean talon, jonka valtava tontti tarjoaa mahdollisuuden harjoittaa kykyjä ihmisten näkemättä. Epäröiden perhe tarttuu tilaisuuteen, mutta talo ja sen salaiset puutarhat tuovat mukanaan paljon vastuuta ja salaisuuksia menneisyydestä.
"As I wandered between the beds, rereading the letters, it was obvious that Selene had made a choice. She didin´t want me to have anything to do with this place, and for some reason, Circe was trying to get around that, even from beyond the grave."s.127
This Poison Heart on nykymaailmaan sijoittuvaa fantasiaa, jonka tarina pyörii Kreikkalaisen mytologian tarujen ympärillä.

Ensinnäkään näin kauniilla kannella varustettua kirjaa ei voi jättää lukematta, ja toiseksi tarinansa puolesta tätä ei kannatakaan jättää lukematta, sillä tämä kirja on ihana. Tämä oli samaan aikaan tarunomainen, suloinen, salaperäinen ja hurja. 

Kirjan vanhaan, kauniiseen taloon ja sen salaisiin puutarhoihin sijoittuva miljöö on upea. Ihastuin näihin kauniisiin yksityiskohtiin, kuten talon apteekkiin kaikkine purnukoineen, salaisiin huoneisiin, seinillä roikkuviin muotokuviin ja puutarhaan sen tappavan myrkyllisine kasveineen. 

Briseis selvittää pikku hiljaa bioligisen sukunsa salaisuuksia ja niistähän paljastuukin varsin jännittäviä asioita. Samalla hän tutkii kykyjään, joiden toimintaa on kiinnostava seurata, sekä hankkii ystäviä ja hiukan ihastuukin. Silloin tällöin juoni muuttuu vaaralliseksi ja toiminnalliseksi. Kirjan loppupuolella olin niin mukana tarinan hurjissa käänteissä, että teki mieli kiljua Briseisille ohjeita, sillä ärsytti hänen tapansa rynnätä kohti vaaroja yksin. Kirja jäi jännittävään tilanteeseen, johon jatkoa on jo onneksi kirjoitettu.

Tämä kirja on muuten täynnä kauniilla nimillä nimettyjä hahmoja, joista monet ovat ihanan salaperäisiä ja taianomaisia.


This Poison Heart
Bloomsbury, 2021
Kuvitus: Raymond Sébastien
s.373

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti