torstai 18. tammikuuta 2024

Tittamari Marttinen: Tähdet syntyvät sattumalta

 

Aniko ja Jose ovat unelmapari. Niin kaikki ainakin aina sanoo, mutta nyt Aniko on alkanut kaivata jotakin muuta, eikä Jose tunnu ymmärtävän sitä. Sitten Aniko tutustuu netissä Morganiin. Pikku hiljaa hän rakastuu tähän. Jose saa jäädä kun Aniko matkaa pitkän matkan Lapista Helsinkiin ollakseen Morganin kanssa. Morganin kanssa ei kuitenkaan olekkaan hyvä olla. Tapahtuu kamalia asioita, joiden yli Anikon on vaikea päästä.

Tähdet syntyvät sattumalta on säeromaani rakkaudesta ja elämästä. Kirja on tarina Anikosta, joka ei vielä tiedä mitä haluaa, mutta aikoo etsiä ainakin jotakin. 

Säeromaanit eivät ole minulle kovinkaan tuttuja, joten en osaa sanoa kirjan rakenteesta yhtikäs mitään, mutta sen tarina oli kaunis, ahmittava kuvaus nuoren Anikon elämästä ja ajatuksista. Kirja on täynnä kauniita huomioita elämästä ja arjesta, pieniä yksityiskohtia jotka tuovat Anikon lukijan lähelle aitona kaikkine huolineen, elämännälkäisenä.

Kirjassa on rankkoja aiheita ja tapahtumia, mutta niitä käsitellään kauniisti. Sieltä surun ja kauheiden kokemuksien keskeltä myös paistaa toivo paremmasta tulevasta, lupauksesta, että kaikki kyllä järjestyy. 

Pidin tästä kirjasta todella paljon, sillä sen tarina on jotenkin hyvin intensiivinen, raju, mutta samalla kaunis. 


Tähdet syntyvät sattumalta
KVALITI, 2023
s.228
Arvostelukappale

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti