torstai 28. syyskuuta 2023

Gena Showalter: Yön kirous

 

Budapestissä on vanha linna, jonka asukkaat herättävät ihmisissä paljon keskusteluja. Keitä nämä erikoiset miehet ovat? Enkeleitäkö? 
Linnan asukkaat itse tietävät olevansa kaukana enkeleistä, he ovat manalan valtiaita. Jokaisessa heissä asuu kammottava demoni. 
Maddox kantaa sisällään Väkivaltaa, niinpä hän ei ole erityisen turvallista seuraa kenellekään, etenkään itseään huomattavasti heikommalle ihmiselle. Mutta kun linnaan päätyy eräs hyvin kiinnostava nainen, Ashlyn, on Maddoxin pakko hillitä demoninsa. 
"Ashlyn oli saanut selville, että jotkut paikallisista todella pitivät kukkulan laella asuvia miehiä demoneina. Suurin osa kuitenkin piti heitä enkeleinä, jotka pysyttelivät omissa oloissaan lukuun ottamatta yhtä tiettyä, jolla oli kaupungissa melkoinen naistenmiehen maine."s.31
Yön kirous on ensimmäinen osa paranormaalista romanttisesta Manalan valtiaat -sarjasta.
Tämän kirjan aihe kuulosti hyvältä. Vanhat kreikkalaiset jumalat kiinnostavat, samoin demoneita vartioivat sotilaat. Linna Budapestissä kuulosti myös erityisen houkuttelevalta. Ainekset oikein kiinnostavaan kirjaan oli siis tarjolla. Harmi vaan ettei toteutus osunut nyt kyllä omaan makuuni lainkaan.

Kirjan rakkausdraama pilasi minulta koko lukukokemuksen. Ashlynin ja Maddoxin rakkaustarina on epäuskottava ja tylsä. Minuun ei iske tällainen "ei yhtään mistään oikeasta syystä kumpuava palava rakkaus". Minua myös ärsytti suuresti, kun kirjassa alettiin viimein puhua kiinnostavimmista aiheista, demoneista, jumalien sodista tai ylipäätään mistään vakavammasta, niin ne hetket oli sitten pakko jättää lyhyeen, sillä täytyihän sitä nyt hiukan puhua taas siitä kuinka paljon Ashlyn ja Maddox haluavat toisiaan, vaikka päällä olisi kuinka kammottava tilanne tahansa.

Ainoa asia mitä jäin ihmettelemään kirjan luettuani oli, että miksi minä luin tämän loppuun asti? Tarina jäi kesken, jatko-osissa demonien ja jumalien draama jatkuisi, mutta vaikka se kiinnostaisikin minua, niin hyvin suurella todennäköisyydellä ärsyyntyisin vain seuraavan demonin epäuskottavan rakkaustarinan kimpussa.


Yön kirous, (The Darkest Night, 2008)
Förlaget Harlequin AB, 2011
Suom. Eeva Parviainen
s.365

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti