maanantai 11. syyskuuta 2023

Lucinda Riley: Kuolema sisäoppilaitoksessa

 

Fleat House on pieni sisäoppilaitos Norfolkissa. Kun yksi sen oppilaista kuolee, pitää rehtori ja monet muut tapausta onnettomuutena. Paikalle saapuu kuitenkin poliisi, Jazz Hunter, joka alkaa tutkia tapausta yhdessä työparinsa, Alastair Milesin kanssa. Yhdessä he saavat paljon asioita selville uhrista, ja alkaakin näyttää pahasti siltä, että kyseessä tosiaan on murha. 
Fleat Housen oppilaista, opettajista ja heidän perheistään alkaa paljastua monenlaista, mutta Jazz on hyvä työssään ja aikoo kaivaa esille kaikki kammottavat salaisuudet. Työtä tosin häiritsee hieman hänen omat yksityiset ongelmansa, joita hän selvittää samalla.
"Jazz yllättyi nähdessään, kuinka alkeellisesti Fleat House oli varusteltu. Ottaen huomioon muhkeat lukukausimaksut olisi voinut odottaa parempia makuutiloja kuin kolho ja rähjäinen rakennus, johon hän oli juuri astunut. Hän oli nähnyt ylellisempiä vankiloitakin."s.74
Kuolema sisäoppilaitoksessa on sujuvasti etenevä dekkari, jonka salaisuudet pitävät jännitystä yllä loppuun saakka, ja joka tarjoaa monenlaista yllätystä matkan varrella. 

Fleat House on juuri sellainen paikka, jonne haluan dekkarin parissa matkustaa. Tunnelmallinen, mutta rähjäinen kivitalo syrjäisessä paikassa. Varsinaiseen sisäoppilaitokseen oppilaineen ja koulumaailmoineen tässä ei tosin juurikaan tutustuta, vaan tarina kulkee enemmänkin Jazzin elämän ympärillä. Se ei haitannut yhtään, sillä Jazzin elämän parissa pääsin melko karuun asuntoon ja Norfolkin hyytävien säiden armoille. Tunnelma onkin melko synkkä, hyytävä ja salaisuuksien täyteinen. 

Olen aiemmin lukenut muita Lucinda Rileyn kirjoja ja yllätyinkin tämän kirjan tyylistä. Teksti on toki yhtä sujuvaa ja mukavaa lukea, mutta minut yllätti kuinka tavanomainen dekkari tämä on. Odotin Rileyn dekkarin olevan vielä enemmän ihmisten tarinoiden ympärille keskittyvä juttu, jossa menneisyyteen uppouduttaisiin samalla tyylillä kuin muissakin hänen kirjoissaan. Tämä on kuitenkin yllättävän perinteinen dekkari, jossa poliisi saapuu paikalle tuskaillen omia murheitaan, ja siinä ohella selvittää tapauksen.


Kuolema sisäoppilaitoksessa
Bazar, 2023
Suom. Tuukka Pekkanen
s.490

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti