maanantai 18. syyskuuta 2023

Antti Tuomainen: Tapahtuu huomenna

 

Petteri Puulasmaa tekee työkseen puhelinennustuksia vähintäänkin epäilyttävän pomon alaisena. Hän on aivan surkea työssään, eikä oikeastaan vähääkään pidä siitä, mutta pois ei voi lähteä, sillä hänellä on oltava vakaa elämäntilanne. Huoltajuuskiista tyttärestä, pomon hengitys niskaan työpaikalla ja vielä kuvioon astuva uusi tuttavuus, joka hänkin haluaa jotakin Petteriltä, alkaa tuntua jo liian raskaalta, kunnes ratkaisun mahdollisuus yhtäkkiä ilmestyy yllättävältä taholta. 
"Yhteistä meille kaikille - luin itseni siihen joukkoon, joka oli aina mielenkiinnolla kuunnellut niin sanottuja asiantuntijoita, mitä se sana ikinä tässä yhteydessä lopulta tarkoittikaan - oli, että me tarvitsimme jonkun kertomaan, mitä huomenna tapahtuu."s.55
Tapahtuu huomenna on tämän vuoden Kirjan päivien kunniaksi kirjakaupoissa jaettu kaupan päällis pienoisromaani.

Tapahtuu huomenna on helppoa ja nopeaa luettavaa. Koska kyseessä on pienoisromaani tapahtuu asiat vauhdilla, eikä mihinkään ehditä sen pidemmin keskittyä. Ihan mukavasti kuitenkin pääsin Petterin maailmaan ongelmineen kaikkineen. 

Tässä kirjassa on toki tärkeä aihe, isän oikeudet lapseensa, mutta olihan tämä aika kieli poskella -tyylinen tarina. Aiheita tässä oli paljon muitakin tuon isän oikeuksien lisäksi, kuten rikollisuus ja ammattietiikka. Isoja aiheita siis pienessä kirjassa, jossa mutkat vedetään suoriksi, eikä loppuratkaisua tarvitse jännittää kauaa. 

Eli siis ihan kelvollinen kaupan päällis -kirja, jonka luki nopeasti ja jonka parissa viihtyi, mutta ei mitään hirmuisen mieleenpainuvaa. Kansi on upea, ja sen perusteella odotin jotakin juuri tähän syksyyn sopivaa hiukan maagista tarinaa, joten täytyy myöntää, että tämä varsin arkinen tarina oli siksi pettymys, mutta sehän ei ollut kirjan vika vaan minun odotuksieni. 


Tapahtuu huomenna
Kirjakauppaliitto, 2023
Kansi: Noora Westerlund
s.134

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti