torstai 10. elokuuta 2023

Pia Hagmar: Klara ja hevoset 1-3

 

Vastentahtoinen Klara muuttaa äitinsä kanssa uudelle paikkakunnalle, mutta uusi asuinpaikka alkaakin vaikuttaa mukavalta, kun äiti antaa luvan aloittaa ratsastustunnit. Klara saa kokea monenlaista ihanien ponien parissa, mutta kaikki ei tunnukaan koko ajan pelkältä unelmalta, kun opeteltavaa on paljon ja töitä hevosten parissa vielä enemmän. Siinä samalla hankitaan uusia ystäviä, eivätkä asiat heidänkään kanssa mene koko ajan putkeen. Lisäksi on vielä monenlaista uutta perhekuviotakin käsiteltäväksi.
"Mykistyn täysin. Se, mistä olen niin kauan haaveillut, onkin yhtäkkiä ihan käden ulottuvilla. Jos suostun muuttamaan, unelmani toteutuu. Samalla kuitenkin menetän isän ja kaiken muun, mihin olen tottunut."s.21
Klara ja hevoset 1-3 sisältää kolme ensimmäistä Klara -kirjaa. Klara ja poniystävä, Klara ja unelmien hevonen, sekä Klara ja oma hevonen johdattavat kaikki Klaran mukana ponien ja hevosten täyteiseen elämään.

Nämä ovat hyvin nopealukusia hevoskirjoja, joissa keskitytään paljon myös ystävyyteen, perheasioihin, muutoksiin ja muihin nuoren Klaran elämää koskeviin asioihin. Nämä tarjoavat myös mukavaa vaihtelua sellaisille hattarnapunaisille heppakirjoille, joissa hevoselämä on aina pelkkää hohtoa, sillä näissä käsitellään myös paljon sitä rankempaa puolta. Kuinka paljon aikaa ja raaa hevoset vievätkään, ja jaksaako kaikkien kiinnostus hevosia kohtaan pysyä viikosta toiseen, kun pitäisi aina koulun jälkeen mennä tallille siivoamaan. Ja entä jos se niin rakas poni sieltä tallilta lähteekin pois, eikä asiaa voi estää mitenkään, kun se ei kerran ole oma? 

Klara kirjat ovat lyhyitä, mutta niissä ehtii tapahtua monia isojakin asioita näiden kolmen kirjan aikana. Nämä ovat kiinnostavaa ja nopeaa luettavaa, joissa käsitellään arkisia nuoren huolia uskottavasti. Jatkokin kiinnostaa, sillä Klaran omassa elämässä tapahtuu monenlaista, ja tulevia tapahtumiakin hiukan jo vihjailtiin.


Klara ja poniystävä, (Klaras dröm, 1999)
Klara ja unelmien hevonen, (Klaras vintersorg, 1999)
Klara ja oma hevonen, (Klara Andersson, hästägare, 1999)
Otava, 2011-2012
Suom. Elina Lustig
s.159, 128 ja 123 

1 kommentti:

  1. Kiitos tästä vinkistä. Tyttären tyttäreni on aloittanut ratsastusharrastuksen eli ajattelen, että tämä sarja voisi kiinnostaa häntä.

    VastaaPoista