keskiviikko 26. heinäkuuta 2023

Thomas Taylor: Gargantis

 

Aaverantaan huuhtoutuu ihmeellinen valoa hehkuva esine, joka saa monet kyläläiset kiinnostumaan. Kenelle tuo upea esine kuuluu, siitä aletaan kiistellä, mutta hotelli Nautiluksen löytötavaratoimiston hoitajan Herbert Sitruksen mielestä on löydettävä esineen oikea omistaja, eikä valittava uutta, varsinkaan ennen tutkimuksia. Niinpä yhdessä ystävänsä Orvokki Parman kanssa hän alkaa tutkia tapausta päätyen jälleen mitä hurjimpaan seikkailuun. 
"Kun saavumme takaisin löytötavaratoimistoon, huomaamme heti, että jokin on vinossa. Tai emme ihan heti - kestää hetken, että karistamme myrskyn kirpaisun korvistamme ja alamme taas hengittää tasaisesti. Mutta sitten huomaamme."s.36
Gargantis on toinen osa Aaverantaan sijoittuvasta upeasta fantasiaseikkailusta. (Kirjan taka-kannessa mainitaan trilogia, mutta sarjaan on ehtinyt ilmestyä jo neljäskin osa.)

Tämä on kyllä juuri oikeanlaista fantasiaa minulle. Herbert Sitrus ja Orvokki Parma on loistava kaksikko tutkimaan pelottaviakin tapauksia. Molempien menneisyydessä on asioita, jotka eivät ole aivan selviä, se tekee heistä kiinnostavia hahmoja. 

Aaverannan maailma on kaunis ja kirjan kuvaileva teksti herättää eloon niin hirmuiset myrskyt kuin pelottavat hahmotkin. Kirja nappaa mukaansa ensimmäisestä sivusta lähtien, sillä jännittävät tapahtumat alkavat heti. Tarina kulkeekin vauhdilla ja vie mennessään salaperäisten salaisuuksien, Aaverannan vanhojen tarujen ja vauhdikkaiden seikkailujen pariin. 

Kirjan kieli on kaunista, taidokasta ja mukavaa lukea. Juoni yhdistää sopivasti kuvailua, jännitystä ja hauskuutta. Tämä kirja sopiikin monen ikäisille, vaikka päähenkilöt ovatkin vielä lapsia. 


Gargantis, (Gargantis, 2020)
WSOY, 2020
Suom. Jaana Kapari-Jatta
Kuvat: Thomas Taylor
s.341

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti