sunnuntai 2. heinäkuuta 2023

Eva Frantz: Suvisaari

 

Suvisaari on perinteikäs lomaparatiisi Vakuutusyhtiö Axelssonin työntekijöille. Jokainen kesäviikko on täynnä lomailijoita, niin tämäkin viikko. paikalle saapuu pari veneellistä perheitä, jotka ovat saapuneet nauttimaan uimisesta, saunomisesta, grillaamisesta ja tietysti verkostoitumisesta muiden firman työntekijöiden kanssa. paikallahan on myös isompia nimiä, joten on hyvä tilaisuus saada omaa nimeä kuuluviin ja ehkä mahdollisuus ylennykseen tulevaisuudessa. 
Lomaviikko ei kuitenkaan suju niin mukavasti. Saaren yli pyyhältää valtava rajumyrsky, ja aamulla mikään ei ole enää niin kuin ennen. Joku on kuollut, eikä asialle voi tehdä mitään. Kännykät eivät toimi, eikä venettäkään ole. Onko saarella joku, joka haluaa muillekin pahaa?
"Onneksi Suvisaaresta kuitenkin oli niin paljon mukavia ja valoisia muistoja, että ne peittivät alleen ikävät muistikuvat. Melkein ainakin."s.83
Suvisaari on mukavan kesäinen ja kevyt dekkari. Minulle kun maistuu erityisen hyvin tällaiset dekkarit, joissa loppujen lopuksi murhan ei edes tarvitse saada isoa tilaa kirjassa, vaan pääosa annetaan eläville henkilöille, niin että lopulta kaikelle tapahtuneellekin saadaan tietysti syy, mutta murhaajaehdokkaisiin on saatu rauhassa tutustua. 

Juoni etenee mukavan verkkaisesti, kesää tunnelmoiden ja suhteita puiden. Kaikki lomalaiset saavat oman osansa sivuilla, ja lukija saa tutustua monipuoliseen porukkaan. Draamaa on, sekä pienempää, että isompaa. Hahmojakin löytyy monesta ikäluokasta, ja se tekee kirjasta kiinnostavan. 

Pidän yleensä alun nimilistoja turhina, mutta tätä kirjaa lukiessa se tuli kieltämättä tarpeeseen. Lomasaarella on monta mökkiä ja kaikissa asukkaita. Isompiakin perheitä on, ja minä menin hyvin pian sekaisin etenkin naisvieraiden kanssa, sillä samankaltaisia nimiä oli ja muutama naisista oli myös kuvailultaan aika samantyylisiä. 

Pidin kyllä tästä. etenkin kaikesta arkisesta saarella tapahtuneesta. Loppuratkaisuakaan en arvannut, vaikka pikkuhiljaa se alkoikin loppua kohden aueta. Ihan kiinnostava ratkaisu


Suvisaari, (Sommarö, 2016)
Kustantamo S&S, 2021
Suom. Ulla Lempinen
Kansi: Emma Strömberg
s. 224

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti