perjantai 23. kesäkuuta 2023

Laura Suomela: Kiss my juhannus

 

Eetu aikoo viettää juhannusta tyttöystävänsä Alisan, ja kavereidensa Lassin ja Suvin kanssa, mutta tylsää siitä on tulossa, sillä heillä ei ole kunnollista paikkaa juhlia. Mutta sitten Eetu uskoo pelastaneensa koko juhannuksen, sillä hän löytää viime tingassa netistä vuokramökin, ja vielä törkeän halvalla. Edessä onkin siis luksusloma upeissa oloissa. Vielä on löydettävä kuski, niinpä porukkaan otetaan mukaan täysiikäinen kaveri, josta porukan tytöt eivät ole riemuissaan. Eikä se mökkilomakaan ihan suunnitelmien mukaan mene.
"Eetu näyttää kuvia Apple Gardenista: punainen söpö mökki, kiva pihapiiri ja kaunis järvimaisema. Aivan täydellinen paikka viettää juhannusta."s.14
Kiss my juhannus on täydellistä luettavaa näin juhannuksen aikaan. Se on muutenkin oikein onnistunut kesäkirja. 

Kirjassa kuvataan nuorten elämää uskottavasti. Se kuvaa juurikin tämän hetken elämää ja juttuja, kuten artisteja, somea sun muuta. Dialogit ovat myös uskottavalla puhekielellä kirjoitettu. Toimiva nuortenkirja siis, mutta en tiedä miten hyvin tämä kestää aikaa kaikkine näine yksityiskohtineen, jotka voivat esimerkiksi kymmen vuoden päästä olla ihan outoja juttuja uusien nuorten silmissä. Mutta muuten kirjan juoni kestää kyllä aikaa ja samat jutut naurattavat ja koskettavat vuodesta toiseen. 

Minä nautin kirjan jokaisesta sivusta. Sujuvasti kirjoitettu tarina, jossa ehtii tapahtua paljon. Hauskaa oli, ainakin lukijalla, vaikka nuoret itse tuskailivatkin ongelmiensa parissa. Etenkin eräs ruohonleikkuri kohtaus, sekä vuokraisäntä Kalevi näkyi niin elävästi silmieni edessä, että naurattaa vieläkin niitä kuvitellessani. Oli kirjassa kaiken hauskan keskellä myös tärkeitä, vakavampia aiheita, joista on varmasti paljonkin vertaistukea nuorille ja vaikka vanhemmillekin lukijoille, kuten ylisuorittamista ja monia muita aiheita. 


Kiss my juhannus
Karisto, 2022
Kansi: Saara Helkala
s.149

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti