tiistai 20. kesäkuuta 2023

Merja Jalo: Juhannustaikaa

 

Nummelan ponitallilaiset lähtevät juhannuksen aikoihin kesäleirille. Peurajärven leirikeskus maaseutumaisemineen houkuttelee kaikkia, ja viimein ihana matka voi alkaa. Tytöt odottavat innolla juhannustaikoja, mutta kun huhut uutta morsianta etsivästä kuolleen patruunan haamusta alkaa levitä, alkaa tyttöjä hiukan pelottaa.
"Taas rasahti! Aivan kuin jotain olisi vierinyt alas kattoa. Pitäisikö herättää Kikka tai joku muu tytöistä? Yön hiljaisuudessa kaikki äänet kuuluivat voimakkaampina."s.24
Juhannustaikaa kuuluu Nummelan ponitalli -hevoskirjasarjaan, mutta se toimii hyvin myös näin itsenäisenä kirjana. Ei siis ole välttämätöntä lukea kaikkia kahdeksaakymmentäkahdeksaa aikaisemmin ilmestynyttä osaa ennen tätä. :D

Juhannustaikaa on taattua ja tuttua Nummela tyyliä. Eli hevosia kesäisissä maisemissa, kun jälleen lähdetään uudelle leirille. Matkalla tietysti sattuu ja tapahtuu valtavasti kaikkea, suurimmaksi osaksi hauskoja juttuja, mutta pikkusen jännitystäkin mahtuu mukaan. Sitten tietysti katsellaan Repeä aivan rakastuneena ja mietitään tuon niin taitavan hevospojan suutelemista.

Juhannus on ihan mukavasti esillä kirjassa, ja sitä minä tältä kirjalta nyt eniten odotin. On juhannuskokkoa ja taikoja, vaikka tunnelma ei ehdi kovin taianomaiseksi kaiken kohelluksen keskellä. Kirja onkin vauhtia ja vaarallisia tilanteita alusta loppuun. Muutenkin kirja on nopea-, ja helppolukuinen. 


Juhannustaikaa
Mäkelä, 2019
Kansi: Iiris Kallunki
s.125

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti