sunnuntai 27. helmikuuta 2022

Maria Kuutti: Mennään jo pilkille!

 

Ilmari pitää kalastuksesta. Kesäisin hän onkii, mutta nyt on talvi ja hän haluaa pilkille. Ennen pilkille menoa on hankittava tarvikkeita, ja odotettava isää, sillä jäälle ei saa ikinä mennä ilman aikuista. Isällä vain tuntuu olevan ihan hirveästi tehtävää ennen lähtöä, eikä Ilmarin hermot meinaa riittää.

Mennään jo pilkille! on loistava kirja lapsille, jotka pitävät kalastuksesta tai vaikkapa haluavat lukea ihan uudesta kiinnostavasta harrastuksesta. Kirja sopii juuri lukemaan oppineille, mutta sen parissa viihtyy varmasti pienemmätkin. Tekstiä on vähän ja se on selkeää. Tekstin ohella kulkee suuri ja värikäs kuvitus, jonka on tehnyt Elina Jasu.

Mennään jo pilkille! on toinen Maria Kuutin ja Elina Jasun yhdessä tekemä kirja. Toivottavasti heidän yhteistyö jatkuu vielä pitkään, sillä näissä kirjoissa on kaikki kohdallaan. Maria Kuutti onnistuu vähäisestä tekstimäärästä huolimatta esittelemään pilkkimistä kattavasti ja kiinnostavasti. Sen lisäksi kirjaan mahtuu lapsen innokkuutta ja malttamattomuutta.

Elina Jasu on onnistunut jälleen kuvituksessa ikuistamaan tarinan tärkeät ykistyiskohdat, myös ne joita teksti ei kerro. Aidon arkisilla yksityiskohdilla ilahduttavasta Jasusta onkin nopeasti tullut yksi suosikki kuvittajistani. 


Mennään jo pilkille!
KVALITI, 2022
Kuvat: Elina Jasu
s.45
Arvostelukappale

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti