torstai 13. tammikuuta 2022

Jen Calonita: Jäätynyt sydän

 

Elsa joutuu yllättäen ottamaan vastuulleen koko Arendelin, sillä hänen vanhempansa kuolevat äkillisesti. Elsa tuntee itsensä yksinäisemmäksi kuin koskaan. Vastuu painaa ja hän alkaa nähdä mielessään jotakin muistojen kaltaista lapsuudestaan, mutta kuka kumma on noissa muistoissa seikkaileva iloinen tyttö, joka tekee kaikkea kivaa Elsan kanssa?
Anna viettää iloista, mutta kiireistä arkea pienessä kylässä, mutta päivä päivältä jalat tuntuvat levottomimmilta ja Arendel houkuttelevammalta. 
"Elsa mietti päänsä puhki. Kenelle arkku olisi voinut kuulua? Hänen mielensä tapaili nimeä, mutta se ei suostunut ottamaan muotoa. A... A... A... Hän yritti pakottaa aivojaan ratkaisemaan arvoituksen, mutta ei päässyt puusta pitkälle."s.53
Jäätynyt sydän kuuluu Twisted Tale -sarjaan. Sarjassa kerrotaan Disneyn tunnettuja tarinoita, mutta niissä on jotakin, joka muuttaa tarinan aivan erilaiseksi. 
Jäätynyt sydän on uudenlainen versio suositusta Frozinista. Mitä jos Anna ja Elsa eivät tuntisikaan toisiaan? on tämän kirjan ideana. 

En ole koskaan ollut mikään suuri Disney fani, mutta Frozen -elokuvat ovat olleet mielestäni todella hyviä. Joten halusin ehdottomasti lukea tämän kirjan. 

Calonita on saanut Sekä Annan, että Elsan heräämään kirjan sivuilla eloon juuri oikealla tavalla. Heidät tunnistaa samoiksi hahmoiksi, jotka elokuvissa seikkailevat. Puhetapa, ajatukset ja kaikki mitä nuo nuoret naiset tekevät kirjan sivuilla tuo molempien persoonan loistavasti esiin. Elsan hillyttynä ja Annan räiskyvänä. 

kirja itsessään on helppolukuinen, nopeatempoinen ja jännittävä kirja sekä Frozen faneille, että niille, jotka eivät ole koskaan kyseisestä elokuvasta kuulleetkaan. Juonesta nimittäin saa hyvin kiinni, vaikka elokuvaa ei olisi nähnyt. Tällöin kirja toimii nopeasti etenevänä jännittävänä prinsessatarinana, jossa taikuutta on mukana juuri sopivasti. 

pidin kirjasta kaikkine yksityiskohtineen, dialogeineen ja mahtavine hahmoineen. Tämän luettuani muutkin Twisted Tales -sarjan kirjat siirtyivät lukulistalleni. 


Jäätynyt sydän, (A Twisted Tale, Conceal, Don`t Feel, 2019)
Tammi, 2020
Suom. Susanna Hirvikorpi
s.276

1 kommentti:

  1. Enpä tiennytkään näistä kirjoista! Minäkin pidän kovasti Frozen-elokuvista, joten voisi joskus kokeilla.

    VastaaPoista