maanantai 17. tammikuuta 2022

Caroline Roberts: Pieni teehuone

 

Ellie Hall saa unelmiensa työpaikan. Hän alkaa pitää pientä teehuonetta Claverhamin linnassa. Linna on kaunis, mutta rapistumassa. Linnan omistaja lordi Henry ei ole innokas muuttamaan mitään linnasta, mutta tilanhoitaja Joe yrittää parhaansa mukaan pitää kaiken kasassa ja saada uudistuksia läpi. Joe onkin Ellien mielestä kovin kiinnostava. 
Ellie saa kaipaamansa muutoksen elämäänsä. Uudet haasteet, uusi ympäristö, ja ehkä jopa uusi mies, vaikka hän onkin vakaasti päättänyt pitää taukoa miehistä.
"Ellie leikkasi kakusta paloja hyvin varovasti. Kakku oli kuohkea, kostea ja täynnä suklaata. Kuorrutus oli säilynyt kunnossa, samoin koristeet. "Haluatteko maistaa?" Hänen kätensä vapisi vähän, kun hän nosti kakkupalan lautaselle."s.43
Pieni teehuone valikoitui lukulistalleni ihastuttavan nimensä ansioista. Pidin myös ajatuksesta, että kirja kertoo tarinan naisesta, joka haluaa jotakin uutta elämäänsä ja päättää sen myös toteuttaa. 

Kirja oli leppoisaa luettavaa. Pidin kovasti kirjan alusta. Ellien unelmiin ja niiden toteuttamiseen keskityttiin, ja lukijalle luotiin aito kuva linnasta ja sen teehuoneesta. Yrityksen perustamista ei ohiteta liian kepeästi, vaan myös sen hankaluuksista puhutaan. 

Lupaavan alun jälkeen juonen suunta muuttui hivenen liian romanttiseksi. Ellien yritys ja unelmien toteuttaminen siirtyi taka-alalle ja siitä puhuttiin enää ihan vähän. Kaipasinkin alun sujuvuutta takaisin, mutta onneksi kirjan loppu oli taas parempi. Se keskiosan romanttinen draama oli hivenen tylsä, muuten kirja oli ihan hyvä. Alku oli kuitenkin ehdottomasti kirjan parasta antia. 

Kirja kerrotaan pääasiassa Ellien näkökulmasta, mutta välillä hypätään Joen päähän ja kerrotaan hivenen havaintoja hänen näkökulmastaan. Mielestäni tämä oli täysin turha lisä kirjaan. Olisi ollut jopa parempi, kun nämä Joe kohtaukset olisi vain jätetty pois. En ainakaan itse saanut mitään hyödyllistä irti näistä "Hän saattoi kuvitella, kuinka Ellie juoksi puhelimeen vaaleat hiukset liehuen ja pyöreät rinnat ponnahdellen."s.52 kohtauksista.

Oli muuten mukava lisä, että kirjassa paljon hehkutetun suklaakakun resepti löytyy kirjan lopusta. 


Pieni teehuone, (The Cosy Teashop in the Castle, 2016)
HarperCollins Nordic, 2017
Suom. Eeva Koskimies
s. 332

1 kommentti:

  1. Kiinnostavan tuntuinen kirja, kiitos kirjan esittelystä. Välillä on kiva lukea jotakin kevyempää. Kiva kun kakun resepti löytyy kirjasta.

    VastaaPoista