tiistai 1. kesäkuuta 2021

Mikko Kunnas: Noksu puutarhassa

 

Kevät on saapunut. Noksu ja Nupi touhuavat ahkerasti puutarhassa. Kasvimaa on lannoittettava, ja omenapuun kukat pölytettävä. Lannoitus sujuu ongelmitta, mutta missä ovat kaikki mehiläiset. Nupi ei millään jaksaisi pölyttää kaikkia kukkia yksin, eikä Noksusta ole apua. Kaksikko lähtee etsimään kadonneita mehiläisiä.
"On kukkien tuoksu huumaava puussa, omenapiirakka maistuu melkein jo suussa."
Noksu puutarhassa on värikkäin suurin kuvin kuvitettu kirja, joka sopii perheen pienimmille. Kirja on suunnattu noin 2-5 -vuotiaille. Puhekuplat luovat kirjaan hieman sarjakuvatyyliä, ja lorumuotoon kirjoitetut puheenvuorot kuulostavat hauskalta.

Noksu ja Nupi ovat iloisia hahmoja, jotka eivät vähästä säikähdä. Tapahtumia on saatu mahtumaan hurjasti pieneen kirjaan, eikä pienimmätkään lukijat helpolla kyllästy tähän vauhdikkaaseen, värikkääseen tarinaan, jonka teksti soljuu lorumaisesti eteenpäin. 

Noksu puutarhassa on ihanan keväinen kirja, jonka tarina on hauska ja vauhdikas kuvaus kaverusten puutarhanhoidosta. Se kertoo keväästä istutuksineen, kesästä pölytyksineen ja syksystä puutarhan upean sadon muodossa. Kaveruksilla on hauskaa ja se välittyy kirjan sivuilta lukijalle. Kirja myös muistuttaa mehiläisten tärkeydestä. 


Noksu puutarhassa
KVALITI, 2021
Kuvat ja teksti: Mikko Kunnas 
Arvostelukappale

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti