keskiviikko 3. maaliskuuta 2021

Marvi Jalo: Pipo Pippuri ja Ranttalix

 

Pippuri-kissa on pieni kissanpentu, joka asuu sisaruksiensa ja äitinsä kanssa pienessä kellarihuoneessa. Ruokaa on vähän ja harvoin tarjolla. Siksi onkin erityisen ärsyttävää, kun huolella säästellyt herkkupalat katoavat vikkelän ja taitavan hiiren vatsaan. 
Pippuri yrittää saada hiiren kiinni, mutta huomaakin pian, että taitavan ruuan etsijän kanssa kannattaa kaveerata. Tuo hiiri nimeltään Ranttalix tietää nimittäin mistä he löytävät tarpeeksi herkkuja koko kissaperheelle, sekä pienelle hiirelle. 
"Se kurja hiiri oli saatava kiinni, Pippuri tuskitteli mielessään. Mokomakin ruokavaras! Hiiri jyrsi pohjattomaan mahaansa nekin vähäiset muonat, mitä äiti kykeni hankkimaan."s.2
Pipo Pippuri ja Ranttalix aloittaa kirjasarjan, jossa Pippuri-kissa seikkailee.
Salli Parikka Wahlbergin hempeillä akvarelleilla kuvitettu lastenkirja, jonka jokaiselta aukeamalta löytyy kissoja, sopii loistavasti alle kouluikäisille saduksi. 

Kirjan eläimet ovat nuoresta iästään huolimatta vahvoja selviytyjiä. Heti kirjan alussa kerrotaan sekä kissojen, että hiiren vaikeasta tilanteesta. Helppoa ei ole, mutta iloinen ja leikkisä mieli säilyy silti. Kissat ja hiiret eivät tunnetusti tule toimeen keskenään, mutta tässä kirjassa voidaan rikkoa tuota sääntöä ja ystävystyä roduista välittämättä. 

Pipo Pippuri ja Ranttalix onkin kaunis tarina siitä, miten ystäviä voi löytyä yllättävissä tilanteista, ja miten toisiin kannattaa suhtautua ennakkoluulottomasti. Vaikeassa tilanteessa kannattaa yhdistää voimansa ja yrittää selviytyä yhdessä, ystävinä. 


Pipo Pippuri ja Ranttalix
KVALITI, 2021
Kuvat ja taitto: Salli Parikka Wahlberg
s.32
Arvostelukappale

2 kommenttia: