torstai 18. maaliskuuta 2021

Mariel Pietarinen: Viesti halki aikojen

 

Kesä on ohi ja syysloma alkamassa. Joonatan ja Susanne saapuvat saaresta Lindan luo mantereelle. Kolmikko pääsee viettämään runsaasti aikaa tallilla hevosten parissa, sillä Susanne pääsee osallistumaan viikon mittaiselle alkeiskurssille. Viimein hänkin pääsee ratsastamaan. Sitä paitsi jos kaikki menee hyvin, hän saattaa saada saarelle oman hevosen. Syysloman vietto sujuu loistavasti, kunnes tuttu hahmo ilmestyy Lindalle ja saa tämän pois tolaltaan. Miksi Marian on palannut, vaikka Linda jo saarella selvitti salaisuudet tämän menneisyydestä?
"Joonatan ei ymmärtänyt hölkäsen pöläystä ratsastuksenopettajan selostuksesta. Siinä se nyt veteli erilaisia harjoja pihalle tuodun ruskean ponin selän päällä ja pyöritteli jotakin kumista läpyskää. Ponin huuli lörpätti ja otus näytti nukahtavan hetkenä minä hyvänsä. Ei kai hevoselle pitänyt sentään hierontaa antaa aina ennen ratsastustuntia?"s.18
Viesti halki aikojen on toinen osa Kavionjälkiä sydämessä -sarjasta.
Tämä toinen osa oli perinteisempi heppakirja. Ensimmäisessä osassa kun ei oikeastaan hevosten kanssa päästy tekemisiin, niin tämä toinen osa korjaa sen tilanteen. Hevosten kanssa ollaan lähes kaiken aikaa. Ratsastusta ja tallielämää mahtuu kirjaan runsaasti. Moneen suloiseen hevoseen tutustutaan ja niiden hoidosta puhutaan. Tallilla onkin juuri käynnissä monta jännittävää asiaa, joten tylsää ei tule.

Kaikkien vauhdikkaiden ja jännittävien tapahtumien keskellä ehditään jälleen nauttia lomasta herkutellen, vitsaillen ja jännittäviä nähtävyyksiä katsellen. Retki Turun linnaan kuulostaa mahtavalta tavalta viettää syyslomaa, ja nyt haluaisin itsekin lähteä kummituskierrokselle sinne. Linda, Joonatan, Susanne ja Minttu ovat mukavan rentoa seuraa. Kirjan tarinaan on helppo uppoutua. Juoni kulkee sujuvasti, ja yliluonnollisista elementeistä huolimatta arkisen rennosti eteenpäin.

Loppu oli myös hyvin yllättävä. Itse en ainakaan olisi arvannut millään, mitä varten Marian ilmestyi paikalle. Mukavan kekseliäs ratkaisu, josta varmasti tullaan kuulemaan vielä seuraavassa osassa lisää. 


Viesti halki aikojen
KVALITI, 2015
Kansikuva: Laura Kunnas
s.106 e-kirja

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti