maanantai 15. maaliskuuta 2021

Christian Rönnbacka: Majakka

 

Komisario Antti Hautalehto lähtee ystävänsä luokse saaristoon. Mukavan lomapäivän vietto loppuu lyhyeen, kun he lähtevät katsomaan veneellä ihmeellistä näkyä. Söderskärin majakan valo on sytytetty. Harmikseen Hautalehto ja hänen ystävänsä törmäävät veneellä ruumiiseen. Tästä alkaa tutkinta, sillä vaikka kuolema vaikuttaa melko tavalliselta hukkumatapaukselta, ei se välttämättä ole sitä. 
"Antti käveli Larsin viereen ja katsoi merelle. Kaukana, korkealla vedenpinnan yläpuolella, näkyi kirkas valo, joka sammui hetkeksi vain syttyäkseen kohta uudelleen."s.73
Majakka on Antti Hautalehto -dekkarisarjan seitsemäs osa. 
Jälleen oli mukava palata Porvooseen, Hautalehdon ja kumppaneiden seuraan. Kirjan monipuoliset hahmot olivat elementeissään, kun murhaa tutkitaan. Kaikilla on hieman omalaatuinen tapa tarttua toimeen, etenkin Hautalehdolla, mutta ei hänen kollegatkaan ihan perinteisimmästä päästä ole. Hauskaa sanailua ja jäyniä riittääkin jälleen jokaiseen työpäivään, vaikka meno meneekin välillä hyvin vakavaksi.

Majakka oli mielestäni oikein mainio. Paljon parempi kuin muutama viimeisin osa sarjassa, vaikka niissäkään ei sinänsä ole ollut vikaa. Majakan ottaminen mukaan tarinaan, ja saaristo tekivät kirjan miljööstä minulle niin mieluisan. Muutenkin tarina eteni mukavan kevyesti ja kiinnostavasti. Jännitystä, ja surullisiakin asioita toki mahtui mukaan, joten kokonaisuus oli jälleen mukavan tasapainoinen. 


Majakka
Crime Time, 2019
Kannen ulkoasu: Jussi Jääskeläinen
s.300

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti