sunnuntai 13. joulukuuta 2020

Eva Frantz: Kahdeksas neito

 

Aamun ensimmäinen avantouimari saa kokea karmean yllätyksen, kun avannossa on hänen lisäkseen ruumis. 
Anna Glad alkaa tutkia tapausta uusien kollegoidensa kanssa. Juttu vaikuttaa aluksi selvältä, mutta sitten alkaa paljastua yhtä sun toista kuolleesta ja hänen menneisyydestään. Lisäksi Suoraan Annalle osoitettu kirje, joka sisältää erittäin hämmentävää materiaalia, saa poliisit epäilemään, että kuolema ei välttämättä ollutkaan tapaturma. 
"Juokseminen oli nyt raskaampaa, lumikerros paksuuntui jatkuvasti. Hän kääntyi katsomaan rantaa. Yksittäiset valot eivät enää erottuneet kunnolla, näkyi vain kaukaista oranssinkeltaista utua. Miten kauas hän oli juossut?"s.262
Kahdeksas neito on toinen osa Anna Gladista kertovasta dekkarisarjasta.
Tämä toinen osa oli aivan yhtä ihana ja loistava kirja kuin ensimmäinenkin osa. Kirjan maailmaan uppoutuu jo ensimmäisiltä sivuilta alkaen. Teksti on kauniin arkista ja kuvailevaa. Hahmot ovat aitoja ja sydämmellisiä, juoni on koukuttava ja yllätyksiä täynnä. Henkilöiden elämää ja arkea kuvaillaan paljon, ja siksi myös joulu pääsi suureen rooliin tässä ihanan tunnelmallisessa jouludekkarissa. Oli mahtavaa, että yksi kirjan hahmoista oli niin jouluihminen. Usein kun jouluun sijoittuvissa dekkareissa päähenkilöt vihaavat joulua, eikä sitä siksi juuri kuvailla tai tunnelmoida. Tässä kirjassa Rolf onneksi toi jouluntunnelmaa hössötyksineen kaikkineen. (Löysin paljon itseäni hänen jouluun valmistautumisestaan :D)

Kirjan tapahtumat alkavat hieman ennen Lucian päivää ja jatkuvat jouluun saakka. Lucia neidot kulkevatkin tiuhaan kirjan sivuilla. Pidän siitä, että Lucian päivästä puhutaan edes joissakin kirjoissa, kun muuten sitä ei täällä hirveästi juhlita tai ajatella. 

Murhatutkinta oli toki myös kiinnostava, vaikka tämä postaus nyt onkin täynnä lähinnä hehkutusta kirjan joulutunnelmasta. Menneisyyden salaisuudet paljastuivat sopivan verkkaisesti ja pitivät jännitystä yllä. Epäiltyjä oli sopivasti ja hahmot onnistuivat tekemään hyvin yllättäviä tempauksia.

Lue myös: Sininen huvila


Kahdeksas neito, (Den åttonde tärnan)
S&S, 2018
Suom. Ulla Lempinen
s.343

3 kommenttia:

 1. Sininen huvila oli sen verran hyvä esikoisdekkari, että tämäkin pitää ottaa lukulistalle.

  VastaaPoista
 2. Hieno kirjakuva! Luin tämän vuosi sitten. Minäkin olen tykännyt Eva Frantzin dekkareista. Kiva tosiaan, että edes muutamissa kirjoissa puhutaan myös Lucian päivästä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tämä on kyllä hyvä sarja. Toivottavasti siihen tulee vielä monta osaa. :)

   Poista