sunnuntai 20. joulukuuta 2020

Matt Haig: Tyttö joka pelasti joulun

 

Amelia kirjoittaa kirjeen joulupukille. Hänen toiveensa on suuri, mutta sitäkin tärkeämpi. Amelia uskoo joulupukkiin ja taikuuteen. Niinpä hän toivoo äitinsä paranevan. Mutta mitä tapahtuu kun samaan aikaan Tonttuvaarassa, joulupukin kotona tapahtuu kamalia tuhoja. Perutaanko joulu? Jaksaako Amelia uskoa tarpeeksi, saadaksen joulupukin luokseen?
"Maailmassa oli taikuutta, ja se levisi kaikkien lasten uniin. Joulupukki ei kuitenkaan voinut huijata itseään. Ilman tätä yhtä lasta, kahdeksanvuotiasta tyttöä nimeltä Amelia Toivorinta, joka toivoi niin kovasti taikuuden olevan totta, joulu ei olisi koskaan tullut."s.9
Tyttö joka pelasti joulun on jatkoa kirjalle Poika nimeltä Joulu. Joulupukki on kotiutunut hyvin Tonttuvaaraan ja ensimmäisestä osasta tutut hahmot seikkailevat nyt aivan uusien joulujen, ongelmien ja muiden tapahtumien parissa. 

Tarinaan mahtuu monia synkkiä ja surullisia tapahtumia ja jännittäviä tilanteita, mutta myös hauskoja juttuja mahtuu mukaan. Erityisesti ilahdutti kuningatar Viktorian ottaminen mukaan tarinaan. Kirjan hauskimmat tilanteet tapahtuivatkin hänen makuuhuoneessaan.  Toki Salamaa, tuota sinne tänne pissaavaa poroa ei sovi unohtaa, sillä hän viihdyttää varmasti etenkin nuorempia lukijoita. 

Tyttö joka pelasti joulun tuo ihastuttavan ja hauskan joulutunnelman mukanaan. Kirjaan on luotu tarina, jonka hahmot ovat omalaatuisia ja kekseliäitä, tapahtumat vauhdikkaita ja ajatuksia herättäviä, eivätkä ne päästä helpolla, sillä tarina ei ole alusta loppuun pelkkää iloa ja riemua, vaan myös elämän synkempää puolta näytetään. 

Jälleen myös Chris Mouldin upeaa kuvitusta löytyy kirjan sivuilta. Nämä upeat ja hullunkuriset piirrokset sopivat kirjan tunnelmaan erittäin hyvin. Tyttö joka pelasti joulun, (The Girl Who Saved Christmas, 2016)
Aula & Co, 2017
Suom. Sarianna Silvonen
Kuvitus: Chris Mould
s. 343

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti