perjantai 29. joulukuuta 2017

Juha Mäntylä: Joulukalenteri -24 jännityskertomusta


Joulukalenteri -24 jännityskertomusta on joulukalenteriksi suunniteltu novellikokoelma, josta löytyy kahdenkymmenenneljän eri kirjailijan kirjoittamat rikosnovellit. Tätä kirjaa ei ole tarkoitus lukea järjestyksessä alusta loppuun, vaan etuliepeestä löytyy kuvat luukuista ja tiedot miltä sivulta alkaa päivän novelli. Kirja toimii varmasti myös järjestyksessä luettuna, mutta idea on hauska, joten itse luin luukkujen numerojärjestyksessä.

Kirjailijat:

Henry Aho
Jaana Ala-Huissi
Anja Erämaja
Kari Hanhisuanto
Krista Hietakangas
Harri V. Hietikko
Sinikka Huusela
Aila Juvonen
Miia Kahila
Piia Kaikkonen
Jussi Katajala
Markku Keisala
Sonja Kinnunen
Jussi Kokkonen
Samuel Monk
Harri István Mäki
Juha Mäntylä
Raimo Mörö
Helena Numminen
Milla Ollikainen
Jasu Rinneoja
Tarja Sipiläinen
Pia Tervo
Helena Väisänen

24 jännityskertomusta toimi minulla tänä vuonna toisena kirjajoulukalenterina. Toisesta löytyy blogikirjoitus täältä. Monipuolinen novellivalikoima oli tässäkin joulukalenterissa. Muutama uusi kirjailija oli tuohon 2015 vuoden kalenteriin tullut, mutta paljon oli myös samoja, kuin tässä.

Tässäkin kalenterissa oli monta hyvää tarinaa, joista yksi erikoisimmista oli Kari Hanhisuannon Ensimmäinen joulu. Perinteisempää, mutta kiinnostavasti kirjoitettua rikosten selvittelyä tarjosi Piia Kaakkosen Edwardin joulu, Samuel Monkin Sormimerkit ja Raimo Mörön "Näytä keskisormesi". Vielä yhtenä novellina, jonka ideasta pidin paljon, täytyy mainita Piia Tervon Erilainen joululahja.


Joulukalenteri -24 jännityskertomusta
Reuna, 2014
s. 392

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti