maanantai 25. joulukuuta 2017

Sophie Kinsella: Himoshoppaaja tähtien tiellä


Himoshoppaaja Becky Brandon pääsee jälleen toteuttamaan unelmiaan. Hän muuttaa miehensä Luken ja tyttärensä Minnien kanssa Los Angelesiin. Beckyn mielikuvitus pääsee taas valloilleen ja hän aikoo tehdä itselleen mahtavan uran, hankkia loistoystäviä julkkisten joukosta ja tietysti hän aikoo päästä itse parrasvaloihin.
Becky keskittyy suunnitelmansa toteuttamiseen ja joukkoon sulautumiseen niin tehokkaasti, että kaikki muu ympärillä jää huomiotta. Niimpä Becky onnistuu suututtamaan lähes kaikki läheisensä ja huomaa pian seisovansa punaisella matolla yksin.  Beckyllä on tietysti miljoona rautaa tulessa ja kaikkien asioiden selvittäminen ei olekaan niin kovin yksinkertaista. Varsinkaan kun hänen rakas isänsä tuntuu pimittävän jonkin suuren salaisuuden.

Himoshoppaaja tähtien tiellä on Himoshoppaaja -sarjan seitsemäs osa.
Pelkäsin kuudennen osan luettuani, että sarja alkaa toistaa itseään, kun Becky lähti tässä kirjassa taas ulkomaille, mutta kirja oli täynnä tuoreita ja uusia ideoita, eikä Beckyn parissa näin ollen vieläkään tullut tylsää. Päinvastoin, minä alan viihtyä Beckyn seurassa kirja kirjalta enemmän, ja hänen toilailujensa pariin on mukava palata, vaikka hän ihmisenä onkin ärsyttävä. Tässäkin kirjassa sieltä pinnallisen shoppailijan pinnan alta onneksi pilkistelee taas järkevä perheestään välittävä nainen.

Shoppailu ei tällä kertaa ollutkaan yllätyksekseni niin suuressa roolissa. Toki Becky edelleen osteli, mutta selvästi kauppojen kiertely kohtauksia oli vähemmän ja muutenkin ostelu oli huomattavasti pienemmässä roolissa, kuin yleensä.

Himoshoppaaja tähtien tiellä jäi pahemmin kesken, kuin yksikään aiempi osa. Seuraavassa osassa onkin taas jännitettävää, vaikka en nyt aio paljastaa mitä kirjan lopussa tapahtui. Mielenkiintoisia salaisuuksia Becky ilmeisesti päätyy isästään selvittämään seuraavassa osassa.


Himoshoppaaja tähtien tiellä, (Shopaholic to the Stars, 2014)
WSOY, 2015
Suom. Irmeli Ruuska
Kansi: Laura Noponen
s. 471

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti