perjantai 8. joulukuuta 2017

Marko Leino: Joulutarina


Joulutarina on tarina Nikolaksesta ja siitä miten joulupukista tuli joulupukki. Nikolas on pieni poika, joka jää yllättäen orvoksi. Hän päätyy asumaan pieneen korvajoen kylään ystävällisten ihmisten luokse. Nikolas haluaa kiittää kyläläisiä kaikesta heidän tarjoamastaan avusta ja päättää tehdä heille lahjoja.

Kirja on jaettu 24. lukuun, eli sitä voisi hyvin käyttää joulukalenterina, mutta itse en olisi siihen pystynyt. Kirja oli luettava heti, sillä kokoajan tuntui olevan luvun lopussa jokin asia niin kesken, että oli pakko aloittaa seuraava luku. Ehkä tätä voisi käyttää kalenterina jonakin toisena jouluna, sillä monta lukukertaa tämä varmasti kestää.

Tämän parempaa joulunodotuskirjaa voi olla vaikea löytää. Joulutarina on tunnelmallinen, mutta kovin surullinen tarina. Nikolaksen elämä ja kaikki ne tunteet mitä pienen lapsen päässä liikkui sai tämän lukijan herkistymään lähes kyyneliin monesti kirjan edetessä.

Joulutarina sijoittuu vanhempaan aikaan ja Korvajoen kylässä eletään köyhyydessä. Marko Leinon luoma ympäristö luo jouluntunnelmaa aidoimmillaan. Pienet lämpöiset mökit, kyläläisten yhteisöllisyys, käsin tehdyt lahjat ja ihmisten ilo kovista ajoista huolimatta tuovat mieleen aidon jouluilon.


Joulutarina, (2007)
Gummerus
s. 286
Kannen suunnittelu: Snapper Films Oy ja Marko Paajala/ Design Paajala

4 kommenttia:

 1. Olen nähnyt Joulutarina-elokuvan ja se on sydäntäsärkevän ihana tarina - pitäisi varmaan lukea myös kirjaversio, en edes tiennyt sellaisen olemassaolosta. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En olekkaan tuota elokuvaa katsonut moneen vuoteen, mutta muistaakseni oli ihana. Kirja kannattaa lukea! :)

   Poista
 2. Sain kirjan tänään päätökseen. Elokuvan näin elokuvateatterissa kun se ilmestyi. Oma keskimmäinen poika lapsi oli viisivuotias tuolloin ja oltiin katsomassa, tämä viisi vuotias Matti poika ja 8v-tyttäreni, äitini ,mummoni ja pikkuveljeni kanssa joka oli yhdeksän vanha. Elokuvan aikana jo liikutuin moneen kertaan kun herkkä olen,mutta elokuvan loppu sai kyyneliin joita ei voinut pidättää. Poikaani myös itketti ja häntä halasin ja lohdutin. Se kuva on jäänyt elävänä mieleen elokuva illasta. Ja tunne elokuvan vaikutuksesta kesti pitkään. Saimme jo 2014 vuonna kyseisen kirjan mieheni sedän perheeltä joululahjaksi, enkä sitä lukenut ennen kuin nyt. Kirja oli jos mahdollista vielä vaikuttavampi. Kun elokuvan oli vielä nähnyt pystyi näkemään tapahtumat mielessään vielä voimakkaampina ( vaikka minulla hyvä mielikuvitus ja olen aina tykännyt lukemisesta paljon), eläydyin niihin todella voimakkaasti ja itku tuli kirjan edetessä useaan kertaan. Aivan ihana kirja. Todella hyvin kirjoitettu. En ole saanut varmaan siksikään luettua, kun elokuva oli vaikuttava että pelkäsin ettei kirja pysty samaan. Pelkäsin turhaan.
  Ihania lukuelämyksiä kaikille ja valoisaa tammikuuta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä menee kyllä helposti tunteisiin, niin elokuvana, kuin kirjanakin. Tälläiset ovat ihan parhautta. Silloinhan kirja on hyvin kirjoitettu, kun se herättää tunteita. :) Ostin itselleni juuri tuon elokuvan, kun en ole sitä vuosiin katsonut. Ihanaa tammikuuta myös sinulle ja kiitos kivasta kommentista. :)

   Poista