torstai 28. joulukuuta 2017

Juha Mäntylä: Joulukalenteri -Lusijan tarinoitaJoulukalenteri -Lusijan tarinoita koostuu kahdestakymmenestäneljästä rikosnovellista, joilla jokaisella on oma kirjoittajansa. Tässä vuoden 2015 joulukalenterissa novellit sijoittuvat eri puolille maailmaa ja kirjasta löytyy maailmankartta, josta voi seurata mihin novellien tapahtumat sijoittuvat. Suurin osa novelleista sijoittuu kuitenkin Suomeen.

Kirjailijat:

Marja-Sisko Aalto
Henry Aho
Jaana Ala-Huissi
Anja Erämaja
Petteri Hakkarainen
Kari Hanhisuanto
Harri V. Hietikko
Sinikka Huusela
Asta Ikonen
Aila Juvonen
Piia Kaikkonen
Jussi Katajala
Markku Keisala
JP Koskinen
Matti Laine
Harri István Mäki
Juha Mäntylä
Helena Numminen
Milla Ollikainen
Jasu Rinneoja
Tarja Sipiläinen
Riku Talvitie
Pia Tervo
Helena Väisänen

Tämän vuoden joulunodotus meni mukavasti näitä rikosnovelleja lukiessa. Tämä joulukalenteri on ideana loistava. En lue paljon novelleja, mutta tälläista kokoelmaa voisin harkita myös tuleviksi jouluiksi. Jouluisiksi läheskään kaikkia näistä novelleista ei voi sanoa, vaikka joulu suurimmassa osassa mainittiin.

Niin kuin odottaa voi kirjalta, jossa on näin paljon eri kirjoittajia, on novellit hyvin eri tyylisä ja laatuisia. Itse pidin eniten tarinoista, joiden tapahtumat sijoittuivat Suomeen. Novellit ovat niin lyhyitä, että ulkomaan maisemat, eivät ehdi lukijalle muodostua, ennen kuin tarina jo loppuu.

Omia suosikkejani novelleista ovat muun muassa Matti Laineen Rytikari ja JP Koskisen Musta joulu, jotka ovat hyvin kirjoitettuja aidon oloisia tarinoita. Anja Erämajan LVR, on surullinen, mutta kaunis novelli ja Milla Ollikaisen Tummanvaalea kuparikulta on lyhyt ja ytimekäs tarina, josta myös pidin suuresti. Toki joukosta löytyy myös muita hyviä novelleja, mutta nämä nyt parhaiten jäi mieleen joulukalenteria lukiessa.


Joulukalenteri -Lusijan tarinoita
Reuna, 2015
s. 363

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti