keskiviikko 3. tammikuuta 2018

Vuosikatsaus 2017


Vuosi on jälleen kulunut kirjojen parissa ja on aika muistella hieman mennyttä vuotta.
Vuonna 2017 ehtisin blogiin postaamaan 58. kirjasta. Tavoitteenani oli lukea paljon suomalaista kirjallisuutta ja lisätä nuorten kirjoja lukulistalleni. Onnistuin molemmissa mielestäni kohtuullisesti. Suomalaisten kirjailijoiden kirjoja tuosta 58. kirjasta oli 29.

Nuorille suunnattu kirjallisuus ei ole koskaan ollut suuressa osassa blogissani, mutta viime vuonna sain määrää ihan mukavasti kasvatettua ja tänä vuonna aion jatkaa nuortenkirjojen parissa. Tutustuin viime vuonna kahteen mahtavaan nuortenkirja -sarjaan, joiden lukeminen jatkuu ehdottomasti tänä vuonna. Ensimmäinen sarjoista on kaikkien tuntema Harry Potter -sarja, josta ehtisin lukemaan kolme ensimmäistä osaa. Toinen sarjoista sijoittuu myös erilaiseen kouluympäristöön ja on fantasiaa. Tuuli Vuorman Roistoakatemia -sarjan kaksi ensimmäistä osaa ilmestyi viime vuonna ja tänä vuonna odotellaankin jatkoa.
Näiden sarjojen lisäksi luin muutamia yksittäisiä nuortenkirjoja, sekä Salla Simukan Lumikki -trilogian.

Vuosi 2017 oli minulle hyvä kirjavuosi, sillä löysin monia uusia kirjailijoita, joiden tuotantoa haluan seurata ehdottomasti jatkossakin. Jostain syystä dekkareiden määrä oli viime vuonna hyvin vähäinen. Toki niitäkin luetuista kirjoista löytyy, mutta normaalia vähemmän kuitenkin. Kaikki viimevuonna lukemani kirjat löytyvät täältä.

Jää nähtäväksi osallistunko tänä vuonna johonkin kirjahaasteisiin. Olen muutamia katsellut, mutta en ole tehnyt päätöksiä vielä. Olen surkea haasteissa. Unohdan ne joka kerta tai sitten ajattelen, että luen haasteeseen sopivia kirjoja vähän myöhemmin ja lopulta haaste on ohi, enkä ole saanut luettua siihen lähestulkoon mitään.

Toivottavasti tästä alkaneesta vuodesta tulee minulle ja teille kaikille loistava kirjavuosi!2 kommenttia:

 1. Haasteet eivät toki ole kaikkia varten. Minusta tuntuu siltä lukumaratonien kohdalla. En jotenkin saa keskityttyä lukemiseen, kun on 'pakko lukea'.

  Hyviä lukuhetkiä vuodelle 2018! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, mutta silti tekee mieli osallistua haasteisiin, että tulisi luettua erilaisia kirjoja. Luen kyllä muutenkin aika monipuolisesti. Lukumaratooneista en minäkään innostu.

   Sinulle myös paljon mahtavia lukuhetkia! :)

   Poista