torstai 5. maaliskuuta 2015

Mari Jungstedt: Kesän kylmyydessä


Kesän Kylmyydessä on Mari Jungstedtin dekkarisarjan ensimmäinen osa.
Gotlannissa on alkamassa paras turistikausi, mutta saarelaiset ovat peloissaan. Rannalta on löytynyt naisen ruumis ja kun toinenkin ruumis löytyy, alkavat arvailut sarjamurhaajasta. Saarelaiset pelkäävät oman henkensä lisäksi myös, että turistit eivät haluakkaan tulla Gotlantiin.
Rikoskomisario Anders Knutas ja hänen kollegat yrittävät parhaansa löytääkseen murhaajan.

Päätin aloittaa Mari Jungstedtin paljon kehutun dekkarisarjan.
Kesän kylmyydessä oli loistava aloitus sarjalle, jonka muut osat tulen varmasti lukemaan ja vieläpä hyvin pian. Itseasiassa seuraava osa on jo luettavana. Kirja nimittäin osui ja upposi. Vaikka kirjassa ollaankin kesässä, pystyi tunnelmaan pääsemään vaikka ikkunan takana ei niin kesäinen keli olekkaan.

Hahmot, jotka ilmeisesti tulevat pysymään mukana sarjassa loppuun asti, ovat hyvin suunniteltuja, aitoja ja heitä kuvaillaan mukavasti pikkuhiljaa kirjan edetessä.
Kirjan maisemat Gotlannissa ja tukholmassa ovat myös hyvin kuvattu, niin että lukija joka ei ole kyseisissä paikoissa käynyt, pystyy myös näkemään kohteet mielessään.

Kirja on niin hyvin kirjoitettu, että loppu tulee ennen kuin huomaakaan, vaikka lukija mukamas istahti ihan hetkeksi vain pari sivua lukemaan. Mielenkiinto pysyy yllä koko kirjan ajan ja murhaajaa en ainakaan itse tajunnut, kun vasta viime metreillä.


Kesän kylmyydessä, (Den du inte ser, 2003)
Otava, 2006
Suom. Leena Peltomaa
s. 398
Päällyksen suunnittelu: Piia Aho

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti