keskiviikko 25. helmikuuta 2015

Lisa R. Jones: Inside Out 3 - Paljastus


Sara McMillan kamppailee ajatustensa kanssa. Jäädäkö kotiin vai ottaa riski ja lähteä salaisuuksia kantavan taiteilijan Chris Merttin mukana Ranskaan. Toisaaltaan Sara haluaa jakaa elämänsä Chrisin kanssa ja saada tämän salaisuudet selville, mutta toisaalta hän on jo kokenut kovia ja Chris on hylännyt hänet ennenkin. Mitä jos Chris ei Ranskassakaan pystyisi luottamaan Saraan? Sara ei myöskään tiedä kuinka rankkoja salaisuuksia Chris kantaa mukanaan ja hänen pitää päättää haluaako hän edes tietää.

Siitä on jo aikaa kun luin Inside Outin ensimmäiset osat enkä muistanut niistä kovinkaan paljon. Luin arvosteluni ensimmäisistä osista, ja muistikuvat paranivat.

Vaikka tämän sarjan ensimmäinen osa oli ihan hyvä ja toinenkin vielä menetteli, oli tämä kolmas liian samanlainen. Onneksi oli lukemisen välillä tarpeeksi pitkä tauko.

Kirja oli nopeaa luettavaa, mutta silti kovin moni asia tökki. Eniten minua häiritse liiallinen dramatisointi. Kaikki pienetkin asiat selitettiin monen sivun laajuisesti ja monilla adjektiiveillä, että luulisin kysymyksessä olevan jokin todella suuri kriisi, vaikka kyse tässä tapauksessa olisi pikkuriidasta.

Toiseksi minua häiritsi jaarittelu. Tämä sama ongelma on ollut myös muissa osissa. Kirja etenee minun mielestäni turhanpäiväisten asioiden ympärillä ja varsinainen pääasia, jota takakannessa hehkutetaan kuitataan muutamalla rivillä. Näin on ollut kahdessa ensinmmäisessäkin osassa. Kaikki vähänkin jännittävämpi kerrotaan ilman mitään dramaattista.

Lopullinen arvio tästä sarjasta on, ettei se tosiaan ole suosikkejani, enkä sitä lukisi uudestaan. Kuitenkin kerran luettavaksi ja välipalakirjoina mukavan nopealukuinen. Plussaa siitä, että sarjalla on yhtenäiset kansikuvat ja ne ovat omaa silmääni miellyttäviä.

Lue myös: Inside Out 1 - Ihosi alla ja Inside Out 2 - Sisälläni.Paljastus, (Revealing Us, 2013)
Gummerus
Suom. Lauri Sallamo
s. 349
Kannen suunnittelu: Eevaliina Rusanen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti