sunnuntai 8. maaliskuuta 2015

Mari Jungstedt: Meren hiljaisuudessa


Meren hiljaisuudessa on Mari Jungstedtin dekkarisarjan toinen osa.
Fanny on neljätoistavuotias yksinäinen tyttö, joka joutuu kantamaan kotonaan suuren vastuun. Joulun kynnyksellä Fanny kuitenkin katoaa ja rikoskomisario Anders Knutas kollegoineen kutsutaan paikalle.
Poliisit saavat selville, että Fanny on tapaillut salaa jotakuta, mutta siitä kuka kyseinen mies on, ei ole tietoa.
Samaan aikaan poliiseja työllistää murhatapaus, jota he epäilevät tavalliseksi juoppojen välien selvittelyksi, kunnes tapauksesta paljastuu uusia puolia.

Tämä dekkarisarja vaikuttaa toisenkin osan jälkeen edelleen loistavalta. Kirja vuorottelee kivasti poliisien, sekä toimittajien välillä, niin että molempien kannat tapauksesta käy selväksi. Näiden kahden lisäksi kolmantena kirjassa puhuu uhrit. Lukija pystyy siis seuraamaan tapahtumia joka suunnasta ja saamaan kunnollisen käsityksen tapahtumista. Tässä kirjassa murhaajan ajatuksiin ei päästy, niin kuin ensimmäisessä osassa.

Hahmoihin tutustuu kirjassa niin hyvin, että seuraavaa osaa odottaa innolla, jotta saa selville mitä heille seuraavaksi tapahtuu. Varsinkin tv-toimittaja Johan Bergin tulevaisuutta odottaa mielenkiinnolla.

Murhaajaa ei oikeastaan edes ajattele ennen loppua, sillä kirja kuljettaa lukijaa, niin vauhdilla eteenpäin, että haluaa vain keskittyä tapahtumiin, miettimättä suuremmin mitä lopussa tapahtuu. Aivan kirjan viimemetreillä jännitys kuitenkin tiivistyy ja silloin pää täyttyy ajatuksilla siitä kuka murhaaja nyt sitten onkaan.

Jäin jo niin koukkuun tähän sarjaan, että kolmannen osan tulen lukemaan hyvin pian. Kuitenkin jotain muuta aijon lukea välissä, ettei mene sen takia maku tähän sarjaan, että lukisi liian monta peräkkäin.
Kirjassa on todella lyhyet luvut, josta minä kirjan rakenteessa pidän. Kirja on kevyttä ja nopeaa luettavaa, joten se sopii rentoihin lukuhetkiin ja välipalakirjaksi loistavasti. En ole ennen Mari Jungstedtia perehtynyt pahemmin ruotsalaisiin dekkareihin, mutta tämän perusteella, voisin jatkossa lukea enemmänkin.


Meren hiljaisuudessa, (I denna stilla natt, 2004)
Otava, 2007
Suom. Leena Peltomaa
s. 366
Kannen suunnittelu: Piia Aho

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti