perjantai 13. maaliskuuta 2015

Cecelia Ahern: P.S. Rakastan sinua


Holly on surullinen eikä tiedä miten jatkaa elämäänsä. Hänen miehensä Gerry on kuollut. Kolme kuukautta kuoleman jälkeen Holly saa tietää kirjeestä joka odottaa häntä hänen vanhempiensa luona. Kuoren päällä lukee lista. Holly lähtee uudella tarmolla hakemaan kuorta ja toivoo sen olevan mitä hän luulee. Holly saa yllättyä iloisesti, sillä kuoressa on kuin onkin Gerryn kirjoittamia kirjeitä. Kymmenen kirjettä, joista Holly saa avata yhden joka kuukausi. Kirjeet kertoo Hollylle mitä hänen pitää muistaa tehdä. Lista on ollut hänen ja Gerryn yhteinen vitsi, siitä mitä Holly tekisi ilman miestään. Kirjeet auttavat Hollya pääsemään elämässään taas jaloilleen.

P.S. Rakastan sinua oli toinen lukemani kirja Ahernilta. Edelleen olen sitä mieltä, että Ahern kirjoittaa sujuvaa ja mielenkiintoista tekstiä. Tämä kirja ei ollutkaan mikään pelkkä hömppä kirja, sillä aihe oli aika surullinen ja vakava.

Kirjassa kuvailtiin loistavasti Hollyn tunteita. Varsinkin sitä, miltä hänestä tuntuu, kun kaikki muut ovat pariskuntia, ja kun tuntuu siltä, että suurin osa tutuista vain katoaa, jottei joutuisi kuuntelemaan tai lohduttamaan häntä.

Vaikka kirja saikin miettimään surullisia asioita, kuten läheisen kuolemaa, ei se kuitenkaan ollut liian surullinen, sillä Holly pärjäsi loistavasti Gerryn kirjeiden avulla elämässään pikkuhiljaa eteenpäin. Kirja ei siis ole liian rankka luettavaksi, vaikka haluaisikin kevyttä luettavaa.

Kirjan pohjalta on tehty myös elokuva, mutta sitä en ole nähnyt, joten sain lukea tämän ilman, että olisin etukäteen tiennyt mitä tulee tapahtumaan. Se on hyvä, sillä katson elokuvat yleensä mieluummin vasta luettuani kirjan, jonka pohjalta se on tehty. Joskus toki käy niin, että katsoo elokuvan, eikä edes tiedä kirjaversion olemassa olosta tai toisin päin.

Ahernia tulen lukemaan jatkossakin ja hyllystäni löytyykin jo kaksi lukematonta kirjaa häneltä. Suosittelen kirjaa kaikille, jotka eivät kaipaa mitään fantasiaa tai haluavat vain lukea kirjan tavallisesta elämästä, hyvin kirjoitettuna.

P.S. Varoitan, että kirjaa lukiessa saattaa alkaa tekemään mieli teetä.

Lue myös: Sateenkaaren tuolla puolen.


P.S. Rakastan sinua, (P.S. I love you, 2004)
Gummerus, 2005
Suom. Pirjo Lintuniemi
s. 510

2 kommenttia:

  1. Hauska kirjakuva sinulla! Minä olen nähnyt kirjan pohjalta tehdyn leffan, josta pidin. Piti lukea kirjakin, mutta sitten päätin, että joskus täytyy riittää leffa sillä luettava ei muutenkaan varmasti lopu koskaan kesken!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Tuo olisi itsellenikin ihan hyvä ajattelutapa, mutta yleensä listaan silti melkein kaikki vähänkin mielenkiintoiset kirjat lukulistalle. :D

      Poista