tiistai 24. maaliskuuta 2015

Mari Jungstedt: Saaren varjoissa


Saaren varjoissa on Mari Jungstedtin dekkarisarjan kolmas osa.
Nuori hollantilainen opiskelija, joka on tullut Gotlantiin osallistumaan argeologisiin kaivauksiin, löydetään kuolleena. Kammottava murhatapa viittaa rituaalimurhaan. Samaan aikaan toisaalta löydetään päätön hevonen. Komisario Anders Knutas alkaa kollegoineen selvittämään tapauksia.
Johan Berg on muuttanut Gotlantiin tekemään tv-toimittajan töitä ja saadakseen olla lähempänä Emmaa. Samalla hän onnistuu onkimaan paljon tietoa myös poliiseja askarruttavista rikoksista.

Saaren varjoissa oli jo kolmas lukemani Jungstedtin kirja lyhyellä aikavälillä, mutta ei tämä todellakaan silti tuntunut yhtään tylsältä. Päinvastoin tekee vain mieli lukea jo seuraava osa, että saa selville mitä kirjan henkilöille tapahtuu. Pidän siitä, että henkilöiden yksityiset elämät ja ajatukset ovat niin suuressa osassa kirjaa, eikä juoni pyöri ainoastaan rikosten ympärillä.

Kirjan juoni on mielenkiintoinen rituaalimurhineen ja jännitys pysyy loppuun saakka. Itselleni murhaaja selvisi jälleen vasta lopussa, eikä minulla kovin montaa arvaustakaan ehtinyt syntyä, sillä tätä lukiessa keskittyy kokoajan kirjan kulkuun.

Kirja alkoi maaliskuusta ja jatkui pitkälle kesään, joten ajankohta lukemisellekkin oli sopiva. Kesää odotellessa on muutenkin mukava lukea kevyitä dekkareita, niin kuin kesälläkin. Loputkin Jungstedtin dekkareista ovat lukulistallani. Mielestäni nämä kannattaa lukea aika pian toistensa perään, jos haluaa muistaa hyvin mitä henkilöille on tapahtunut, mutta voi nämä lukea yksittäisinäkin, jos haluaa vain rikoksen kannalta lukea, eikä hahmojen elämä kiinnosta kovinkaan paljoa.


Lue myös: Kesän kylmyydessä ja Meren hiljaisuudessa.

Saaren varjoissa, (Den inre kretsen, 2005)
Otava, 2008
Suom. Leena Peltomaa
s. 381
Kansi: Piia Aho

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti